Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

Wolff- οι υποθέσεις για ανάμιξη της Mercedes στην υπόθεση Racing Point είναι ανοησίες

Ο Toto Wolff λέει πως οποιαδήποτε υπόθεση για ανάμιξη της ομάδας του στην προσπάθεια της Racing Point να αντιγράψει το μονοθέσιο πρωταθλητή της Mercedes είναι εντελώς ανοησίες.

Η Racing Point δέχθηκε ποινή 15 πόντων στο πρωτάθλημα κατασκευαστών και πρόστιμο 400.000€ αφού θεωρήθηκε ότι αντιγράφει το σχεδιασμό αγωγών φρένων της Mercedes 2019.

Η ομάδα ισχυρίστηκε ανοιχτά ότι προσπάθησε να μεταφέρει  το σχέδιο της Mercedes W10 στο σχεδιασμό του Racing Point RP20. Χρησιμοποιώντας φωτογραφίες του αυτοκινήτου σύμφωνα με τους κανονισμούς.

Η απόφαση των αγωνοδίκων δεν έκανε καμία πρόταση για λάθος από την πλευρά της Mercedes. Αλλά και ο επικεφαλής της Ferrari Mattia Binotto και ο επικεφαλής της Red Bull F1 Christian Horner, υπαινίχθηκαν ερωτήματα σχετικά με τη συμμετοχή της Mercedes .

Ο επικεφαλής της ομάδας της Mercedes F1,  Wolff,  δήλωσε ότι είναι λάθος να θεωρηθεί ότι η Racing Point είχε κάνει  περισσότερα από τη χρήση φωτογραφιών στο σχεδιασμό. Θα υπερασπιστεί οποιαδήποτε αμφισβήτηση του ρόλου της Mercedes στην υπόθεση.

«Η αντιγραφή του αυτοκινήτου χρησιμοποιώντας  πληροφορίες πέρα από φωτογραφίες είναι κάτι που θα γνωρίζαμε». Είπε ο Wolff .

«Κατά την άποψή μου, είναι απολύτως ανοησία αυτό το επιχείρημα».

«Θα υπερασπιστώ την ομάδα  μας αν κάποιος ακολουθήσει αυτή τη διαδρομή».

Όταν ρωτήθηκε από το Motorsport.com. Εάν οι προτάσεις που έγιναν από τους αντιπάλους της Mercedes ήταν συνέπεια του να είσαι πρώτος. Ο  Wolff είπε ότι δεν το βλέπει έτσι.

«Δεν νομίζω ότι σχετίζεται με το γεγονός πως είμαστε πρώτοι», είπε.

«Νομίζω ότι η F1 ήταν πάντα διαγωνισμός  τόσο εντός  πίστας όσο και εκτός πίστας».

«Όσο σκληρά αγωνιζόμαστε την Κυριακή ή το Σάββατο. Αγωνιζόμαστε επίσης και  με το πολιτικό παιχνίδι. Κάτι που συνέβαινε πάντα».

«Η υπόθεση της  Racing Point είναι μια ευκαιρία για τους άμεσους ανταγωνιστές μας να μας πιέσουν».

«Έχουμε μια σαφή θέση σχετικά με την κατάσταση της Racing Point. Δεν είναι κάτι που πρέπει να μας ενοχλεί. Η FIA έχει κάνει αυτήν την αποσαφήνιση.

«Η μικρή ενόχληση που συμβαίνει είναι κάτι αποδεκτό».

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYoutube και Twitter.