Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

Williams – Αφοσίωση κυρίως στο μονοθέσιο του 2022

Ο CEO της Williams Jost Capito, είπε πως δεν θα επηρεαστεί η εξέλιξη του μονοθεσίου του 2022 ώστε να βελτιωθεί η απόδοση του μονοθεσίου του 2021.

Η Williams αποχώρησε από τον πρώτο αγώνα της σεζόν στο Μπαχρέιν, ως η 9η ταχύτερη ομάδα. Η Haas ήταν η μοναδική ομάδα του grid που βρισκόταν πίσω της.

Ο George Russell κατάφερε να περάσει στο Q2, ωστόσο δυσκολεύτηκε να φτάσει το ρυθμό των δύο οδηγών της Alfa Romeo, Kimi Raikkonen και Antonio Giovinazzi στον αγώνα της Κυριακής. Όπως και το 2020, η Alfa Romeo είναι ο κοντινότερος αντίπαλος της Williams μαζί με την Haas.

Εξηγώντας το πλάνο εξέλιξης της Williams για την επόμενη σεζόν, ο Capito επιβεβαίωσε πως η ομάδα του Grove εστιάζει τον χρόνο της και την ενέργειά της στο μονοθέσιο του 2022.

“Όπως έχω αναφέρει και παλιότερα, η σεζόν του 2021 είναι μία μεταβατική σεζόν. Οπότε εμείς πραγματικά εστιάσουμε στο μονοθέσιο του 2022 και δεν πρόκειται να επηρεάσουμε την εξέλιξή του ώστε να βελτιώσουμε το μονοθέσιο του 2021.” Είχε δηλώσει ο Capito εν όψη του Grand Prix του Μπαχρέιν.

“Δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά περισσότερα στο μονοθέσιο του 2021. Θα παλέψουμε κατά τη διασφάλιση της σεζόν και θα πιέσουμε. Γνωρίζουμε σε πιο σημείο βρίσκεται το μονοθέσιο και σίγουρα θα προχωρήσουμε σε κάποια εξέλιξη του. Όμως δεν θα επηρεάσουμε το μονοθέσιο του 2022.”

Η Williams ήδη ενδυνάμωσε το τεχνικό της προσωπικό, με την πρόσληψη του πρώην σχεδιαστή της ομάδας rally της Volkswagen, François-Xavier Demaison, ως νέο τεχνικό διευθυντή.

Ο Demaison και ο Capito δούλεψαν μαζί στην Volkswagen. Για αυτό ο Capito νιώθει πως η κενή θέση του Paddy Lowe, ο οποίος αποχώρησε από την ομάδα το 2019, είναι σε καλά χέρια διότι την ανέλαβε ο Demaison.

Μιλώντας για την άφιξη του Demaison, ο Capito πρόσθεσε: “Πρώτα απ’ όλα, η τεχνική ομάδα της Williams δουλεύει εξαιρετικά. Οπότε δεν χρειάζεται να διορθώσει κάτι το οποίο δεν δουλεύει σωστά με την άφιξή του. Δεύτερον, γνωρίζω πως ο FX δουλεύει ασταμάτητα.”

“Είναι εργασιομανής. Οπότε από τη στιγμή που του δόθηκε η ευκαιρία να γίνει τεχνικός διευθυντής της Williams, είμαι σίγουρος πως θα αφιερώσει πολύ χρόνο στην ομάδα. Ολόκληρο τον ελεύθερό του χρόνο θα το αφιερώσει στο να κατανοήσει τους κανονισμούς και να κατανοήσει ολοκληρωτικά την Formula 1.”

“Επίσης γνωρίζω πως έχει στενή επαφή με τον Willy Rampf. Οπότε θεωρώ πως θα είναι πολύ καλά προετοιμασμένος όταν φτάσει εδώ.”

Williams
George Russell (GBR) Williams Racing FW43B. 14.03.2021. Formula 1 Testing, Sakhir, Bahrain, Day Three. – www.xpbimages.com, EMail: requests@xpbimages.com © Copyright: Charniaux / XPB Images

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Αδάμ Πίτσης

Λάτρης του μηχανοκίνητου αθλητισμού και γενικότερα του χώρου της αυτοκίνησης, ωστόσο πάνω απ'όλα λατρεύω την Formula 1. Από μικρός παρακολουθούσα σχεδόν κάθε αγώνα, ενώ πλέον χάρη στην ευκαιρία που μου έδωσε ο ιδρυτής του F1racingnewsgr, Σάκης Ζαφειρόπουλος, έχω έρθει ακόμη πιο κοντά στο άθλημα που αγαπώ. *Επίσης λατρεύω τα Go Karts, το gaming αλλά και άλλα πρωταθλήματα όπως: Formula Drift και WRC