Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

Vowles: “Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στον Sargeant”

Ο James Vowles δήλωσε ότι θα συνεχίσει την συνεργασία με τον Logan Sargeant και τόνισε ότι η Williams θέλει να συνεχίσει να αγωνίζεται μαζί του στη F1 και το 2024

Το μέλλον του Sargeant στη Williams έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση μετά από μια σειρά ατυχημάτων από τις καλοκαιρινές διακοπές και ύστερα.

Τράκαρε έντονα στις κατατακτήριες δοκιμές και στον αγώνα στο GP Ολλανδίας, χτύπησε στις μπαριέρες στο GP Σιγκαπούρης και στη συνέχεια εξετράπη σε ένα μεγάλο ατύχημα κατά τη διάρκεια του Q1του GP Ιαπωνίας, το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Αυτά τα συνεχόμενα ατυχήματα έρχονται σε μια στιγμή που η Williams θέλει να δει τον Αμερικανό να παρουσιάζει σταθερή βελτίωση στο υπόλοιπο της σεζόν για να δείξει ότι μπορεί να ανέβει στο πλευρό του Alex Albon την επόμενη σεζόν.

Ενώ το τελευταίο ατύχημα του Sargeant προκάλεσε τις πρώτες εικασίες ότι ο Felipe Drugovich, ο Liam Lawson ή ο Mick Schumacher θα μπορούσαν να είναι στα σχέδια της ομάδας, για να αντικαταστήσουν τον Sargeant, ο Vowles καθησύχασε τα πνεύματα λέγοντας ότι δεν ψάχνει αλλού για τη δεύτερη θέση της ομάδας του.

Αντ’ αυτού, μιλώντας στο βίντεο “Vowles Verdict” μετά τον αγώνα της Ιαπωνίας, στην ιστοσελίδα της Williams, δήλωσε ότι η ομάδα θέλει να πετύχει ο Sargeant – και ότι πρέπει να συνεργαστεί μαζί του μέχρι τέλους για να το πετύχει

Ο Logan έχει πολύ σαφείς στόχους που πρέπει να πετύχει πριν από το τέλος της σεζόν και δουλεύουμε μαζί του συνεχώς“, δήλωσε ο Vowles.

Αυτό είναι το σημαντικό σημείο: δουλεύουμε μαζί του. Θέλουμε να πετύχει και τον θέλουμε στο αυτοκίνητο του χρόνου. Αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και από εμάς.”

Πήραμε κάποιον κατευθείαν από τη Formula 2 χωρίς να έχει ξοδέψει πολύ χρόνο σε μονοθέσιο της F1, τον βάλαμε μιάμιση μέρα στο Μπαχρέιν σε αυτό το αυτοκίνητο και στη συνέχεια του ευχηθήκαμε καλή επιτυχία σε μια σεζόν που ήταν τρομερά δύσκολη για τους πρωτάρηδες οδηγούς, τελεία και παύλα“.

Ενώ το ατύχημα του Sargeant στις κατατακτήριες δοκιμές της Suzuka τράβηξε την προσοχή την περασμένη εβδομάδα, ο Vowles δήλωσε ότι η βαθύτερη ανάλυση των δεδομένων στο ιαπωνικό Grand Prix έδειξε στην πραγματικότητα ακριβώς την πρόοδο που ήθελε να δει η Williams.

Volwes

Υπήρχαν κάποια πολύ θετικά σημάδια που μπορούσαμε να πάρουμε από αυτό“, είπε. “Πρώτα απ’ όλα, ο Logan δεν έχει τις ίδιες αεροδυναμικές προδιαγραφές με αυτές που είχε ο Alex.

Έχουμε βελτιώσεις που υπάρχουν στο μονοθέσιο του Alex που δεν υπάρχουν στο μονοθέσιο του Logan λόγω της μεγάλης φθοράς που είχαμε φέτος. Έτσι, συχνά όταν βλέπεις μια διαφορά επιδόσεων, δεν είναι ακριβώς αυτό που φαίνεται στις χρονομετρήσεις.

Επιπλέον, αν εξετάσουμε την περίπτωση της Suzuka, έκανε ένα build-up σε όλο το Σαββατοκύριακο. Καθώς μπήκε στο FP3. έκανε έναν χρόνο που ταίριαζε με τον Alex και, καθώς πηγαίναμε στις κατατακτήριες δοκιμές μέχρι το ατύχημα, ήταν μέσα στο 1 δέκατο από τις επιδόσεις του Alex σε μία από τις πιο δύσκολες πίστες της σεζόν.”

Έτσι, η πρόοδος υπάρχει σε ορισμένες μορφές, αλλά πολύ ξεκάθαρα αμαυρώνεται από μια σειρά άλλων προβλημάτων και ατυχημάτων που εμφανίστηκαν επίσης“.

Ο Vowles ξεκαθάρισε ότι έχοντας φέρει τον Sargeant, η Williams είναι διατεθειμένη να επενδύσει περισσότερα σε αυτόν και απέχει πολύ από το να τα παρατήσει

Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε με τον Logan και να επενδύουμε στον Logan, καθώς θέλουμε να πετύχει“, δήλωσε.

Έχουμε ένα πρόγραμμα νέων οδηγών στο οποίο θα συνεχίσουμε να επενδύουμε. Μόνο όταν όλοι μας καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι έχουμε φτάσει στο τέλος αυτού του δρόμου, θα πάρουμε οποιαδήποτε απόφαση. Αλλά δεν είμαστε ακόμα κοντά σε αυτό το σημείο“.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Αναστάσιος Αθανασιάδης

Λάτρης των γρήγορων αυτοκινήτων, αλλά και της Formula 1. Η αγάπη μου για τα μονοθέσια της Formula 1 μετράει από εποχή Schumacher. Πάντα με απασχολούσε το τι γίνεται πριν και μετά τους αγώνες και είμαι τυχερός που μου δόθηκε η κατάλληλη ευκαιρία να μοιράζομαι τα ευρήματα μου, με το f1racingnews.gr