ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑΣΩΤΗΡΗΣ ΒΛΑΧΟΣ

Βήματα προς τα πίσω από την Ferrari

Τελικά όπως φαίνεται η δεύτερη θέση που κατέκτησε ο Leclerc στον πρώτο αγώνα της σεζόν ήταν ένα πυροτέχνημα που έσκασε,έκανε εντύπωση αλλά δυστυχώς δεν είχε διάρκεια για την Ferrari μέχρι στιγμής.

Απογοήτευση είναι το συναίσθημα που επικρατεί στις τάξεις των οπαδών της Ferrari.

Πλέον δεν είναι οτι δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τις Mercedes και τρώνε γύρο από αυτές,αλλά ότι βρίσκονται πίσω σε ταχύτητα από τις Red bull,τις Racing Point και οριακά ξεπερνούν τα μονοθέσια της McLaren.

Οι λόγοι για τον κατήφορο στην μέση του grid όπως αποτυπώνεται πια και στην βαθμολογία μετά το πέρας του ουγγρικού γκράν πρι για τον ιταλικό κολοσσό γνωστοί και χιλιοειπωμένοι.

Ferrari

Η συμφωνία των Ιταλών με την FIA για την περσινή μονάδα ισχύος που έδωσε τις 3 συνεχόμενες νίκες πέρυσι μετά το καλοκαίρι φαίνεται πως ήταν καταλυτική και ουσιαστικά έβαλε ταφόπλακα για να παρουσιάσει η Ferrari ένα δυνατό μονοθέσιο.

O Vettel αγωνίζεται και το μυαλό το έχει στην Aston Martin.

O Binotto βλέπει την καρέκλα του να τρίζει και όλος ο κόσμος αναρωτιέται γιατί έφυγε τελικά ο Arrivabene ενώ παράλληλα σημάδια ανάκαμψης δεν φαίνονται στον ορίζοντα.

Ferrari

Εδώ ξεκίνησαν και οι μουρμούρες δειλά δειλά ότι το project Leclerc θα καεί στην μετριότητα αυτής της κατάσταση.

Πολύ φοβάμαι ότι η χειρότερη σεζόν τα τελευταία 20 χρόνια έρχεται για την ιστορική ομάδα και το χειρότερο είναι ότι με την μη αλλαγή των κανονισμών για το 2021 ουσιαστικά το μονοθέσιο που θα παρουσιάσει και του χρόνου θα είναι το ίδιο.

Χρειάζεται τέτοια αλλαγή που για να ξαναπάρει μπροστά η μηχανή θα χρειαστεί ένα ισχυρό σοκ.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο Instagram, Youtube και Twitter.