Villeneuve- Η Mercedes πρέπει να κερδίσει τίτλο χωρίς τον Hamilton

Villeneuve
Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής Jacques Villeneuve πιστεύει πως η Mercedes πρέπει αναβαθμίσει την εικόνα της, κερδίζονταςς τίτλο χωρίς τον Sir Lewis Hamilton.

Η κυρίαρχη Γερμανική ομάδα, Mercedes, έχει εξασφαλίση μία θέση στην ιστορία, ως η πιο ισχυρή ομάδα που έχουμε δει ποτέ στη Formula 1, κερδίζοντας τους τίτλους οδηγών και κατασκευαστών για 7 συναπτές σεζόν.

Από αυτούς τους 7 τίτλους, ο Hamilton έχει κερδίσει τους 6, μαζί με τον πρώτο του τίτλο στη McLaren το 2008.

Στην υβριδική εποχή, μόνο ο Nico Rosberg έχει καταφέρει να αντισταθεί στον Hamilton, οδηγώντας της Mercedes του στον τίτλο το 2016, με την απόσυρση να έρχεται αμέσως μετά.

Ο Villeneuve πιστεύει πως έχει έρθει η ώρα για τη Mercedes να κερδίσει τίτλο χωρίς τον Hamilton στην ομάδα, θεωρώντας πως μόνο τότε η ομάδα μπορεί να επιβληθεί του Hamilton.

“Μπορεί η Mercedes να έχει αντιμετωπίσει πολλές αντιδράσεις απ’τα μέσα, κερδίζοντας με ή χωρίς τον Lewis να κάνει πολλά,” είπε σε απάντηση μιας ερώτησης απ’το Motorsport.com στο Canal+.

“Ναι, το να έχεις τον Lewis στο μονοθέσια φέρνει πολλά, αλλά φτάνουμε στο σημείο που μεγαλώνει η εικόνα του Lewis και όχι της Mercedes. Αυτό αντιλαμβάνομαι.”

“Αυτό που θα βοηθούσε πραγματικά την εικόνα της Mercedes είναι να πάρει πρωτάθλημα με οδηγό εκτός του Hamilton.”

Το 2021 ξεκίνησε χωρίς συμφωνία μεταξύ των 2 πλευρών, σύντομα, όμως, σύναψαν μονοετές συμβόλαιο.

Στο τέλος της χρονιάς Hamilton και Bottas μένουν χωρίς συμβόλαιο. Οι ταλαντούχοι νεαροί οδηγοί της Mercedes, George Russell και Esteban Ocon θα είναι διαθέσιμοι επίσης. Αυτό έφερε αμφιβολίες για το μέλλον του Hamilton με την ομάδα.

Φανερά, οι δύο μεριές δεν συμφωνούσαν, είτε ήταν οικονομικά είτε κοινωνικά τα προβλήματα, απ’ότι καταλαβαίνουμε, ο Lewis ήθελε να δουλεύει λιγότερο και να πληρώνεται περισσότερο, γενικά δεν δουλεύει έτσι,” εξήγησε ο Villeneuve.

Mercedes
Ο πρώην οδηγός της F1, Romain Grosjean, ήταν επίσης στη συνάντηση, συμφώνησε πως τα προβλήματα στις διαπραγματεύσεις Mercedes και Hamilton μάλλον ήταν οικονομικής φύσεως.

“Νομίζω πως ο Jacques τα εξήγησε καλά. Πράγματι, το πρώτο πράγμα που διαβάσαμε απ’τον Lewis ήταν: ‘Θέλω να συνεχίσω, είμαι χαρούμενος που είμαι στην F1’, οπότε αφού το συμβόλαιο δεν υπογράφηκε κατευθείαν, φανταζόμαστε πως τα προβλήματα ήταν οικονομικά. Δεν συμφωνούσαν φαντάζομαι ο Lewis γινόταν πιο απαιτητικός,” είπε ο Grosjean.

“Αυτή θα μπορούσε να είναι η μόνη πιθανή εξήγηση που πήρε τόσο πολύ να έρθουν σε συμφωνία, αφού και η Mercedes και ο Lewis ήθελαν να συνεχίσουν. Για ‘μένα το θέμα ήταν ή οικονομικό ή απλά δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTube,Discord και Twitter.

Total
0
Shares
Related Posts