VGL Elite: GP Bahrain – Νικητής ο Κώστας Στραβοδήμος

Μετά τον αγώνα της Αυστραλίας, η 8η season της VGL συνεχίστηκε με τον αγώνα του Bahrain. Νικητής αναδείχθηκε ο Κώστας Στραβοδήμος.

Ο Νίκος Κωστάκης κατέκτησε την Pole Position στον δεύτερο αγώνα της VGL, παρόλο που εφτάμιση λεπτά πριν την λήξη των κατατακτηρίων, έστειλε το μονοθέσιό του στον τοίχο.

O Νίκος Κωστάκης και ο Θοδωρής Σαμανίδης έκαναν εξαιρετική εκκίνηση και προσπέρασαν τον Νίκο Κωστάκη. Ωστόσο, μία εξαιρετική κίνηση στα φρένα από την εξωτερική του Δημήτρη Βλάχου, θα δώσει στον οδηγό της Ferrari την πρωτοπορία του αγώνα.

Ωστόσο, στον 1ο γύρο θα κάνει την εμφάνισή του το αυτοκίνητο ασφαλείας. Στην επανεκκίνηση στον 4ο γύρο, οι Ευστράτιος Σαπουντζής και Θοδωρής Σαμανίδης θα προσπεράσουν τον Νίκο Κωστάκη. Η μάχη των δύο, θα αφήσει τον οδηγό της Red Bull με πληγωμένο μονοθέσιο να μπαίνει στα pits. Επίσης, στην επανεκκίνηση, ο Δημήτρης Βλάχος θα πιάσει τους υπόλοιπους στον ύπνο και θα ανοίξει μεγάλη διαφορά.

Στον έβδομο γύρο, ο Θοδωρής Σαμανίδης ξεκίνησε τον γύρο των pit-stop με την πλειονότητα των οδηγών να ακολουθούν. Όλοι διάλεξαν την μεσαία γόμα. Ο ήδη κακός αγώνας του Νίκου Κωστάκη θα φτάσει στο τέλος του, αφού ο οδηγός της Williams θα βρεθεί εκτός αγώνα, φέρνοντας το εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας στη πίστα. 2 Pole Position και 2 DNF για τον Νίκο Κωστάκη.

Στον 9ο γύρο ο Δημήτρης Βλάχος θα έχει επαφή με την Red Bull, προκαλώντας ζημιά στην εμπρός αεροτομή του. Ο Κώστας Στραβοδήμος θα προσπεράσει τον Δημήτρη ΠΡΣ της Alpha Tauri τον έλεγχο, ο οποίος είχε εγκαταλείψει το session και το μονοθέσιό του ελεγχόταν από το AI.

O Θοδωρής Σαμανίδης με μία εξαιρετική κίνηση στην εξωτερική του Αυγερινού Κωνσταντίνου θα προσπεράσει τον οδηγό της Haas για την 6η θέση. Ο ομόσταυλός του, Αλέξανδρος Μεταξάκης βρισκόταν στην 8η θέση.

Στον ίδιο γύρο, ο Κώστας Κυραλέος θα κάνει τετακέ και θα τελειώσει τον αγώνα του, φέρνοντας εκ νέου στη πίστα το αυτοκίνητο ασφαλείας. Ο Δημήτρης Βλάχος φαίνεται να επωφελήθηκε στρατηγικά από το γεγονός, όπως και ο Θοδωρής Σαμανίδης.

Ωστόσο, ο Δημήτρης Βλάχος φαίνεται να έκανε ανορθόδοξη επιλογή διαλέγοντας την μεσαία γόμα και όχι την σκληρή.

Στην επανεκκίνηση επικράτησε πανδαιμόνιο. Ο Αλέξανδρος Μεταξάκης φαίνεται να παρέβηκε τους κανονισμούς. Ενώ ο ομόσταυλός του στην Mercedes, Θοδωρής Σαμανίδης, φαίνεται να ποάτησε νωρίς το γκάζι. Ωστόσο, οι δύο οδηγοί της Mercedes βρέθηκαν στο 1-2 με τον Θοδωρή Σαμανίδη να παίρνει 3 δευτερόλεπτα ποινή.

Εκπληκτική άμυνα στον 12 γύρο από τον Γιώργο Δαχρετζή στον Κώστα Στραβοδήμο. Στον 14ο γύρο, όμως, ο Γιώργος Δαχρετζής θα κάνει λάθος και ο Δημήτρης Βλάχος θα τον προσπεράσει. Το ίδιο επιχείρησε να κάνει και ο Κώστας Στραβοδήμος. Ο Δημήτρης Βλάχος, στην προσπάθειά του να προσπεράσει την Williams του Σώζωνα Πατριώτη, θα έχει επαφή με τον οδηγό.

Στον 16ο γύρο, ο Δημήτρης ΠΡΣ θα έχει έξοδο με αποτέλεσμα να βγει εκ νέου το εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας. Στην επανεκκίνηση, ο Χρήστος Τριανταφύλλης θα προσπεράσει τον Αλέξανδρο Μεταξάκη για την 2η θέση, ο οποίος έκανε πολύ κακή συντήρηση στο ERS του.

Την ίδια ώρα, ο Θοδωρής Σαμανίδης είχε αναπτύξει διαφορά 8.8 δευτερολέπτων. Στον 19ο γύρο, ο Γιάννης Σκλαβενίτης θα βρεθεί στην 2η θέση δίνοντας επικές μάχες με τον Αλέξανδρο Μεταξάκης στους επόμενους γύρους. Ωστόσο, η κακή διαχείριση του ERS από τον Αλέξανδρο Μεταξάκη θα του στοιχίσει πολύτιμο χρόνο πίσω από τον οδηγό της Alfa Romeo.

Στον 20ο γύρο, η Renault του Γιώργου Παρασκευά θα παραδώσει πνεύμα, σε σχετικά επικίνδυνο σημείο, με το εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας να κάνει ξανά την εμφάνισή του. Στην επανεκκίνηση, ο Θοδωρής Σαμανίδης μπαίνει στα pits, ενώ ο Αλέξανδρος Μεταξάκης είδε την εμπρός αεροτομή του να πληγώνεται λόγω επαφής.

Στον 24ο γύρο, ο Δημήτρης Βλάχος βρισκόταν στην πρωτοπορία του αγώνα, με τον Γιάννη Σκλαβενίτη 2ο και τον Κώστα Στραβοδήμο 3ο.

Στον 27ο γύρο, όμως, ο Θοδωρής Σαμανίδης με την μαλακή γόμα, θα βγει νικητής στην μάχη 2 γύρων με τους οδηγούς της Alfa Romeo και θα σκαρφαλώσει στην 2η θέση. Τα πράγματα ήταν δύσκολα, όμως, για τον οδηγό της Mercedes λόγω συσσωρευμένων ποινών.

Στον τελευταίο γύροι, ο άτυχος Δημήτρης Βλάχος θα πάθει διάτρηση στο ελαστικό του και θα πέσει μετά το pit stop στην 7η θέση. Ωστόσο, η νίκη θα πάει στον Κώστα Στραβοδήμο λόγω των ποινών, έχοντας ξεκινήσει και τελευταίος.

Αναλυτικά:

Δείτε τον αγώνα της VGL στο Bahrain:

Δείτε την βαθμολογία των οδηγών:

1ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΡΑΒΟΔΗΜΟΣ40
2ΘΟΔΩΡΗΣ ΣΑΜΑΝΙΔΗΣ36
3ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΛΑΧΟΣ33
4ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΗΣ22
5ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ15
6ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΙΣΜΑΝΙΔΗΣ12
7ΣΩΖΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ10
8ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΣΑΠΟΥΝΤΖΗΣ9
9ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ6
10ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ6
11ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΕΤΑΞΑΚΗΣ5
12ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΥΡΑΛΕΟΣ4
13ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ2
14ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΧΡΕΤΖΗΣ2
15ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ1
16ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΛΒΑΝΙΔΗΣ1
17ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΧΑΗΛ0
18ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΟΥΚΑΣ0
19ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡΣ0
20ΝΙΚΟΣ ΚΩΣΤΑΚΗΣ0

Δείτε την βαθμολογία των κατασκευαστών:

1ALFA ROMEO55
2SCUDERIA FERRARI55
3MERCEDES – AMG41
4RED BULL13
5WILLIAMS RACING10
6RENAULT F1 TEAM7
7RACING POINT6
8HAAS F1 TEAM3
9ALPHATAURI2

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTube και Twitter.

Νίκος Δαφνομήλης

Μεγάλος φίλαθλος της Formula 1 από το 2005. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τεχνικό τομέα του αθλήματος και θαυμαστής όλων των ωραίων που έχει να προσφέρει. Μεγάλος φαν και του MotoGP. O μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι ένας μαγικός κόσμος!

F1RACINGNEWS