VGL Elite – Βέλγιο – Νικητής ο Δημήτρης Σακκάς

Άλλος ένας αγώνας γεμάτος ανατροπές και απρόοπτα ολοκληρώθηκε στην VGL, αυτή την φορά στην θρυλική πίστα του Βελγίου. Στο μικρόφωνο του σχολιασμού βρέθηκαν για άλλη μία φορά ο “Λεζάντ” και ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος της Ultimate κατηγορίας, Παναγής Δρακάτος.

Η pole position κρίθηκε στην εκπνοή της περιόδου κατατακτηρίων δοκιμών, με τον Sapouman να κερδίζει στο “νήμα” τον Jsac84.

Ήδη από τις κατατακτήριες δοκιμές, πολλοί οδηγοί αντιμετώπιζαν δυσκολίες στην πίστα, ειδικά στην Eau rouge, με αποτέλεσμα πολλοί οδηγοί να βρεθούν στις μπαριέρες.

Η ίδια κατάσταση ίσχυσε και στην εκκίνηση, όπου ο Δαχρετζής έκανε jump start, ενώ ένα πανδαιμόνιο στις πίσω θέσεις έφερε το εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα. Ο Δαχρετζής δέχθηκε ποινή διέλευσης. Ο Sapouman έκανε εκπληκτική εκκίνηση, με αποτέλεσμα να μην απειληθεί. Ωστόσο, ο Jsac84 άρχισε άμεσα να πιέζει τον πιλότο της Red Bull.

Ο Σάκης Ζαφειρόπουλος, ο οποίος αγωνίστηκε ως αναπληρωματικός, κέρδισε 3 θέσεις στην εκκίνηση. Στον 3ο γύρο, με μία περίτεχνη ενέργεια από την εξωτερική της εξόδου της radilion, ο Σάκης Ζαφειρόπουλος θα προσπεράσει τον Andreaspavlas, ο οποίος αντιμετώπιζε πρόβλημα με την εμπρός αεροτομή του.

Safety Car – VGL Elite

Στον 4ο γύρο του 22 γύρων αγώνα, ο Δαχρετζής θα εγκαταλείψει και θα θέσει τον αγώνα υπό καθεστώς αυτοκινήτου ασφαλείας. Αυτό ανακάτεψε τις στρατηγικές με τους μισούς πιλότους του grid να διαλέγουν την σκληρή γόμα, ενώ άλλοι διάλεξαν νέα μεσαία ή δεν μπήκαν καθόλου. Ο Sapouman και ο Jsac84 που πάλευαν για την πρώτη θέση έβαλαν την σκληρή γόμα, με σκοπό να πάνε μέχρι το τέλος.

Στον 6ο γύρο, ενώ ακόμα ο αγώνας βρισκόταν υπό καθεστώς αυτοκινήτου ασφαλείας, ο Sapouman πλήγωσε τηνα εροτομή του, ενώ ζέσταινε τα ελαστικά του, με αποτέλεσμα να καταστρέψει τον αγώνα του.

Στον 7ο γύρο, με την επανεκκίνηση είδαμε 4 εγκαταλείψεις με αποτέλεσμα να βγει εκ νέου εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας!

Στην Eau rouge είδαμε κι άλλη εγκατάλειψη, αυτή τη φορά του sozonpat. Οι οδηγοί αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα στην συγκεκριμένη στροφή, κάτι που φάνηκε και από τις πολλές εγκαταλείψεις, αλλά και από την συσσώρευση μεγάλου αριθμού ποινών.

Γύρος 10 – VGL Elite

Στον 10ο γύρο, ο συμπαίκτης του Σάκη Ζαφειρόπουλου στην Alfa Romeo, ο ALR_Sklav, θα προσπεράσει τον LosKyra για την 7η θέση. Στον επόμενο γύρο οι εγκαταλείψεις συνεχίστηκαν με το εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας να βγαίνει εκ νέου. Ο ΝewLifeJK11 δέχτηκε ποινή. H επέλαση του ALR_Sklav συνεχίστηκε και στον 12ο γύρο, αυτή τη φορά με θύμα τον METAXAKIS_ALEX, με ένα άκρως εντυπωσιακό προσπέρασμα από την εξωτερική. Την ίδια ο Δημήτρης Σακκάς ελέγχει πλήρως τον αγώνα από την πρωτοπορία, με κύριο μέλημά του να είναι η καλή διαχείριση των ελαστικών του.

Καθ’όλη την διάρκεια του αγώνα, οι σχολιαστές έδιναν και τις απαραίτητες απαντήσεις σε ερωτήσεις των ακροατών, σχετικά με σημαίες, στατιστικά της πίστα και άλλα.

15ος γύρος VGL Elite

Μέχρι τον 15ο γύρο είχαν μείνει εντός αγώνα μόλις 12 οδηγοί, ενώ οι 6 εξ αυτών είχαν δεχθεί ποινές. Έναν γύρο αργότερα, σε μία μάχη του, ο LosKyra θα χάσει την αεροτομή του, ενώ αμύνθηκε στο όριο του νόμου. Έπειτα, ο Turambar999 που έκανε έναν σταθερό αγώνα έως τότε, θα προσπεράσει με εξαιρετικό και καθαρό τρόπο τον ItsDimiV της Ferrari.

Ο Schumisakis (Σάκης Ζαφειρόπουλος) αποφεύγοντας τα λάθη, θα καταφέρει να βρεθεί στην 10η θέση, ενώ οι ποινές που είχε δεχθεί ήταν το μόνο εμπόδιο ανάμεσα σε αυτόν και τους βαθμούς.

Στον 19ο γύρο, ο ΝewLifeJK11 θα προσπεράσει τον LosKyra για την 11η θέση, ένα προσπέρασμα που έκανε τον Παναγή Δρακάτο να χάσει τηα λόγια του.

Το highlight του αγώνα έγινε στον 21ο γύρο. Ο LosKyra, μετά από μία αποτυχημένη προσπάθεια να κάνει το cutback στον aygerinosano99, θα προσπεράσει τον τελευταίο από την εξωτερική στην στροφή 10.

Την νίκη εν τέλει πανηγύρισε ο Jsac84, με τον Turambar999 στην και τον ItsDimiV στην .

Παρακολουθέιστε τον αγώνα στο κανάλι της VGL Esports στο youtube.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTube και Twitter.

Νίκος Δαφνομήλης

Μεγάλος φίλαθλος της Formula 1 από το 2005. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τεχνικό τομέα του αθλήματος και θαυμαστής όλων των ωραίων που έχει να προσφέρει. Μεγάλος φαν και του MotoGP. O μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι ένας μαγικός κόσμος!

F1RACINGNEWS