Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Vettel – “Ήταν λάθος που ξεκίνησε το Q3 με τόσο δυνατή βροχή”

Ο Sebastian Vettel θεωρεί ότι η απόφαση που πήρε ο αγωνιστικός διευθυντής της F1, Michael Masi, να ξεκινήσει το Q3 ήταν λανθασμένη.

Το Q3 άρχισε με ένα πολύ άσχημο ατύχημα, καθώς ο Lando Norris έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του στην Eau Rouge, με αποτέλεσμα να πέσει στις μπαριέρες με μεγάλη ταχύτητα και να προκαλέσει την έξοδο των κόκκινων σημαίων και την διακοπή της περιόδου. Ο Sebastian Vettel, ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε ζητήσει την διακοπή του Q3 λόγω επικίνδυνων συνθηκών, πήγε να δει αν ο συναθλητής του ήταν καλά.

Μετά το πέρας των κατατακτηρίων, ο 4 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητή πήγε στον αγωνιστικό διευθυντή της F1, Michael Masi, προκειμένου να συζητήσουν το εν λόγω συμβάν, με τον Γερμανό να θεωρεί ότι, αν η FIA είχε ακούσει τα σχόλια των οδηγών, δεν θα υπήρχε αυτό το σοβαρό ατύχημα.

“Νομίζω ότι ούτε ο Michael (Masi) είναι περήφανος για ό,τι έγινε. Είναι πάντα εύκολο να παίξεις τον Captain Hindsight, αλλά νομίζω ότι πρέπει να βρούμε έναν τρόπο, ώστε να εκμεταλλευόμαστε καλύτερα τις πληροφορίες που έχουμε. Μέσα στο γκαράζ, οι πληροφορίες που υπάρχουν είναι περιορισμένες.”

“Ωστόσο, τρία χιλιόμετρα πιο μακριά, δεν έχουμε ιδέα τι συμβαίνει. Όταν κατευθυνόμουν προς την Eau Rouge κι ανέβηκα τον λόφο υπήρχε πολύ νερό και ζήτησα κόκκινη σημαία. Νομίζω ότι η περίοδος του Q3 δεν έπρεπε να είχε αρχίσει καθόλου.”

“Υπάρχουν πολλά πράγματα που θα μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερα. Είναι καλό που δεν συνέβη τίποτα, αλλά θα μπορούσε να είναι διαφορετικό το αποτέλεσμα για τον Lando (Norris) και δεν είμαι σίγουρος για το αν θα μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερα.”

O Vettel επισήμανε ότι η έναρξη του Q1 καθυστέρησε, παρά το γεγονός ότι η βροχή ήταν λιγότερη σε σχέση με την αρχή του Q3.

“Το πρόβλημα είναι ότι, φυσικά κι εσύ έχεις τον έλεγχο, και μπορείς πάντα να πεις ότι θέλεις να μπεις στα pits, αν δεν νιώθεις ασφαλής. Ωστόσο, αυτό σε φέρνει σε μία περίεργη κατάσταση, επειδή όλοι βρίσκονται στην ίδια θέση και δεν θέλεις να βρεθείς εκτός, θέλεις να προχωρήσεις.”

“Άρα, αυτή η απόφαση (σ.σ. του αν θα σταματήσει ή αν θα συνεχιστεί η διαδικασία) δεν πρέπει να βασίζεται αποκλειστικά σε σχόλιά μας. Καθυστερήσαμε τις κατατακτήριες στην αρχή, όταν υπήρχε λιγότερο νερό στην πίστα. Επομένως, δεν καταλαβαίνω γιατί απλώς δεν ξεκίνησε το Q3.”

O Vettel έκανε τις καλύτερες του κατατακτήριες με την Aston Martin, καταφέρνοντας να πλασαριστεί στην πέμπτη θέση, με τον Γερμανό να τονίζει ότι ένα λάθος στην στροφή 8 του στέρησε την δυνατότητα για ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

“Έκανα λάθος στην στροφή 8 και βγήκα εκτός πίστας. Νομίζω ότι ο Daniel (Ricciardo) δεν είχε πρόβλημα εκεί και θα έπρεπε να βρισκόμαστε λίγο ψηλότερα. Είμαι πολύ χαρούμενος για τον George (Russell), αλλά πιστεύω ότι εκεί θα έπρεπε να ήμασταν. Ωστόσο, είναι ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα κι είμαι χαρούμενος που θα εκκινήσω τον αγώνα από μία καλή θέση.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Παύλος Γασπαρινάτος

Μεγάλος λάτρης της Formula 1 και του WRC. Ενίοτε παρακολουθώ και MotoGP ή οτιδήποτε κινείται σε 2 ή 4 τροχούς. Η πίεση του Σάκη Ζαφειρόπουλου με "ανάγκασε" να επισκεφτώ την πίστα Speed Park κι από τότε είμαι μεγάλος θαμώνας της συγκεκριμένης πίστας.