Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Vettel – H UEFA έκανε λάθος που δεν επέτρεψε σημαίες της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας

O Sebastian Vettel άσκησε κριτική στην UEFA που δεν επέτρεψε να χρωματιστεί η Allianz Arena με τα χρώματα της σημαίας της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Η δημαρχεία του Μονάχου αποφάσισε ότι θα χρωμάτιζε το γήπεδο της πόλης, την Allianz Arena, με τα χρώματα της σημαίας της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας ενόψει του χθεσινού ματς της Γερμανίας εναντίον της Ουγγαρίας. Ωστόσο, η UEFA δεν επέτρεψε να συμβεί κάτι τέτοιο, τονίζοντας ότι αντιβαίνει τους κανονισμούς της ως μία ουδέτερη πολιτικά οργάνωση.

Η Aston Martin στον προηγούμενο αγώνα είχε χρωματίσει μέρος του halo των μονοθεσίων της με τα χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, με την Βρετανική ομάδα να αποδεικνύει έμπρακτα την στήριξη της στους συγκεκριμένους ανθρώπους. Το ίδιο έκανε κι ο Sebastian Vettel, ο οποίος άσκησε έντονη κριτική στην UEFA για την απόφασή της.

“Δεν ξέρω όλες τις λεπτομέρειες, αλλά πιστεύω το να χαρακτηρίζεις κάτι τέτοιο ως πολιτικό μήνυμα είναι εντελώς λάθος. Σίγουρα δεν βλάπτει κανέναν και νομίζω ότι είναι ένα σπουδαίο μήνυμα που θα ήταν υπέροχο να σταλεί σε όλους, αλλά, τελικά, δεν επετράπη.”

“Άρα, πιστεύω ότι ορισμένες οργανώσεις πρέπει να σκεφτούν και πάλι την προσέγγισή τους πάνω στην απαγόρευση τέτοιου είδους μηνυμάτων. Όπως είπα αυτά τα μηνύματα μας δείχνουν τον σωστό δρόμο και δεν καταλαβαίνω αυτήν την απόφαση.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Παύλος Γασπαρινάτος

Μεγάλος λάτρης της Formula 1 και του WRC. Ενίοτε παρακολουθώ και MotoGP ή οτιδήποτε κινείται σε 2 ή 4 τροχούς. Η πίεση του Σάκη Ζαφειρόπουλου με "ανάγκασε" να επισκεφτώ την πίστα Speed Park κι από τότε είμαι μεγάλος θαμώνας της συγκεκριμένης πίστας.