Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Vettel – Το αυτοκίνητο δε μου επέτρεπε να κάνω αυτό που θέλω

Ήδη από την αρχή της σεζόν έχει γίνει εμφανής η έλλειψη ρυθμού της Ferrari, με τον Sebastian Vettel να δηλώνει ότι δυσκολεύεται να οδηγήσει το μονοθέσιο.

Ο Vettel βρισκόταν 10ος στη σχάρα εκκίνησης και τερμάτισε τον αγώνα στην ίδια θέση, ενώ φάνηκε να αδυνατεί να προσπεράσει τον Pierre Gasly.

Ύστερα από τα κλαταρίσματα των Bottas και Sainz, ο Γερμανός πρωταθλητής κατάφερε να κερδίσει τον τελευταίο βαθμό της δεκάδας.

Το αποτέλεσμα ήταν πολύ χαμηλό, αλλά το αυτοκίνητο ήταν δύσκολο να το οδηγήσω,” εξήγησε ο Sebastian Vettel. “Δυσκολεύτηκα να βρω αυτοπεποίθηση, και δεν ξέρω γιατί, οπότε πρέπει να ρίξουμε μια καλή ματιά.

Δεν ήταν ένας πολύ αγχωτικός αγώνας -απλά δεν είχα μια ευκαιρία,” συνέχισε. “Άλλοι γύρω μου ήταν πιο γρήγοροι από εμένα, με προσπερνούσαν. Ήταν πολύ δύσκολο… να μείνω στην πίστα, οπότε βασικά δεν ήταν καν ένας ζόρικος αγώνας επειδή δεν μπόρεσα ποτέ να επιτεθώ -το αυτοκίνητο δε μου επέτρεπε να κάνω αυτό που θέλω. Οπότε τώρα χρειάζεται να δούμε γιατί και προφανώς τώρα έχουμε το επόμενο Σαββατοκύριακο για να προσπαθήσουμε και να τα πάμε καλύτερα.”

Παρόλα αυτά, ο ομόσταβαλός του, Charles Leclerc, ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, μετά το πρόβλημα που παρουσίασε το ελαστικό του Valtteri Bottas.

Στα χαρτιά, και τα δύο αυτοκίνητα είναι αρκετά παρόμοια, οπότε δε φταίει το στήσιμο,” παραδέχτηκε ο Γερμανός.

Επίσης, αν κοιτάξεις τον γύρο, δεν υπάρχει ένα σημείο στο οποίο ίσως υστερώ οδηγικά ή φαίνεται ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Είναι σε ολόκληρο τον γύρο που χάνω χρόνο, οπότε πρέπει να το κοιτάξουμε.

Vettel: "Habe mein Rennen selbst zerstört" - Sport - SZ.de

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYoutube και Twitter.