Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Vettel – “Θα νιώσω για τελευταία φορά την ένταση της Monza”

Vettel
Ο Vettel στην πρώτη του νίκη στη Formula 1 το 2008 στη Μonza

Ο Sebastian Vettel εξομολογήθηκε για τα πρωτόγνωρα αισθήματα που προσφέρει ο ναός της ταχύτητας και για την τελευταία επίσκεψή του στην πίστα

Ήταν το έτος 2008 όπου είδαμε το άστρο το Sebastian Vettel να ανατέλλει στην πίστα της Monza. Ο “Baby Schumi”, όπως τον αποκαλούσαν τότε, με μια υποδειγματική οδήγηση είχε νικήσει από την pole position σε αγώνα βροχής σε μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις του σπορ. Ο Γερμανός μίλησε για τη διαφορετικότητα της πίστας, τα αισθήματα που προκαλεί σε έναν οδηγό και την αποχώρησή του από το σπορ μετά από 15 χρόνια.

“Πάντα θαύμαζα και λάτρευα το μοναδικό συναίσθημα που εισπράττει κάθε οδηγός ερχόμενος στη Monza. Η πρόκληση στις ικανότητες του οδηγού, η απίστευτη ατμόσφαιρα. Θέλω να τα νιώσω όλα αυτά μια τελευταία φορά.”

Ο πρωταθλητής έκανε λόγο και για τους νέους κανονισμούς και το πώς τα μονοθέσια του 2022 θα ανταπεξέλθουν στην έδρα των Tifozi: “Τα χαρακτηριστικά του ground effect που εγκυμονούν τα νέα μονοθέσια είναι πολύ ενδιαφέροντα. Θα είναι όντως αξιοπερίεργο το πώς θα αποδόσουν σε μια τέτοια πίστα.”

Ο Vettel έχει νικήσει άλλες δύο φορές στο Grand Prix της Monza – το 2011 και το 2013. Αυτή θα είναι και η τελευταία φορά που θα τρέξει στον αγώνα της Ιταλίας.

Πάντα μου άρεσε η μοναδική αίσθηση της πίστας και η πρόκληση που παρέχει, καθώς και η ενέργεια από τους οπαδούς. Αυτή τη φορά θα νιώσω κάθε στιγμή αυτής της έντασης. Η επιρροή και τα χαρακτηριστικά των φετινών μονοθεσίων θα πρέπει να είναι ενδιαφέρουσες. Ελπίζω να δούμε περισσότερη δράση σε μια τυπικά δύσκολη πίστα για προσπεράσεις“.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Πέτρος Γαβριηλίδης

Ξεκίνησε να βλέπει Formula 1 από το 2000 και ο ήχος των V10 κινητήρων χαράκτηκε ανεξίτηλα στη μνήμη του. Οι κινητήρες μείωσαν τον ήχο τους, αλλά η έμπνευση και η όρεξη για το μηχανοκίνητο αθλητισμό έμεινε ίδια.