Vettel – “Θα ξεχαστώ γρήγορα κι είμαι εντάξει με αυτό”

Vettel
Παρά το γεγονός ότι είναι τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, ο Sebastain Vettel θεωρεί ότι θα ξεχαστεί γρήγορα, όταν αποχωρήσει από την F1 και είναι εντάξει με αυτό.

Μόλις τρεις οδηγοί, οι Sir Lewis Hamilton, Michael Schumacher και Juan Manuel Fangio, έχουν κερδίσει περισσότερα πρωταθλήματα από τον Vettel, ο οποίος είναι τέταρτος στην σχετική λίστα μαζί με τον Prost.

Όσον αφορά τις νίκες, ο Vettel έχει κερδίσει 53 αγώνες και βρίσκεται πίσω μόνο από τους Lewis Hamilton και Michael Schumacher.

O 33χρονος ευελπιστεί να εμπλουτίσει το παλμαρέ του και να προσθέσει έναν ακόμη Παγκόσμιο τίτλο μετά την ένταξη του στην Aston Martin.

Ωστόσο, σχετικά με την κληρονομιά που θα αφήσει, όταν αποχωρήσει από το άθλημα, ο Vettel εμφανίζεται αδιάφορος σχετικά με αυτήν και τα σπουδαία επιτεύγματά του, καθώς πιστεύει ότι το πιο σημαντικό πράγμα για την F1 είναι να προχωράει μπροστά.

Ο Γερμανός τόνισε ότι δεν ενδιαφέρεται για το τι λέει ο κόσμος, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν νιώθει ότι έχει να αποδείξει κάτι.

“Δεν με ενδιαφέρει τι σκέφτεται ο κόσμος. Ο κόσμος μας κοιτάει μόνο μπροστά, κάτι που είναι θετικό. Δεν μπορείς να παραμένεις προσκολλημένος στο παρελθόν, αλλιώς θα μιλούσαμε ακόμη για τον Juan Manuel Fangio ως τον καλύτερο όλων των εποχών,” δήλωσε ο Γερμανός στο Motosport.com.

“Θεωρώ ότι ήταν ένας σπουδαίος, ένας πολύ ξεχωριστός οδηγός. Αλλά αν ρωτήσουμε έναν δεκαπεντάχρονο ποιος ήταν ο Fangio, δεν νομίζω ότι θα μπορέσει να μας δώσει μία απάντηση.”

“Αυτός είναι ο λόγος που δεν ανησυχώ ιδιαίτερα για το ότι πρέπει να αποδείξω κάτι στους ανθρώπους και ασχολούμαι μόνο με τον εαυτό μου και με αυτόν που έχω μπροστά μου.”

Ο Vettel τόνισε ότι αυτοί που βλέπουν Formula 1 έχουν την τάση να κρίνουν τους οδηγούς βάσει του πρόσφατου παρελθόντος.

“Πιστεύω ότι η F1 προχωράει πολύ γρήγορα, όχι μόνο σε ταχύτητα μέσα στην πίστα, αλλά και στις αξιολογήσεις που τώρα βασίζονται στα τελευταία δύο σου αποτελέσματα.”

“Μπορεί να έρθεις από το πουθενά και να θεωρείσαι ήρωας μετά από μερικούς καλούς αγώνες και, όπως στην δική μου περίπτωση, να έχεις πάνω από πενήντα νίκες και να θεωρείσαι μέτριος. Έτσι, είναι τα πράγματα σήμερα.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik Tok,Discord και Twitter.

Total
0
Shares
Related Posts