Ο Vettel ανέλαβε την ευθύνη για την απόφαση να βάλει slick ελαστικά

O Sebastian Vettel δήλωσε πως μαζί με την ομάδα πήραν την απόφαση να βάλουν slick ελαστικά, αλλά ότι ο ίδιος ήταν αυτός που έδωσε το πράσινο φως.

Ο Vettel ήταν ο μόνος οδηγός που επιχείρησε να βάλει slick ελαστικά στο βρεγμένο Instanbul Park, με το αποτέλεσμα, όμως, να μην τον δικαιώνει, καθώς δεν μπόρεσε να τα κάνει να τα λειτουργήσουν, με αποτέλεσμα να μπει στο τέλος του γύρου στα pits, για να βάλει ένα νέο σετ ενδιάμεσων ελαστικών.

O Γερμανός ανέλαβε την ευθύνη για την κακή αυτή απόφαση, τονίζοντας ότι θεωρούσε ότι άξιζε να πάρει ένα τέτοιο ρίσκο, καθώς τα ενδιάμεσα ελαστικά του είχαν φθαρεί πάρα πολύ.

“Μαζί με την ομάδα πήραμε την απόφαση να βάλουμε slick ελαστικά, αλλά, στο τέλος, εγώ πήρα την απόφαση, καθώς ήθελα να το δοκιμάσω. Τα inters είχαν φθαρεί πάρα πολύ. Επομένως, θεώρησα ότι τα slick ελαστικά θα ήταν το ίδιο καλά, αλλά δεν μπόρεσα να τα φέρω σε παράθυρο λειτουργίας και δεν είχα πρόσφυση κι έχασα πολύ χρόνο, προσπαθώντας να τα κάνω να δουλέψουν.”

“Ήταν χειρότερα απ’ ότι περίμενα. Το κύριο πρόβλημα ήταν ότι δεν μπορούσα να κάνω τα ελαστικά να δουλέψουν κι έπειτα απλώς γλίστραγα σε κάθε στροφή. Τώρα, θα ήταν μία εύκολη απόφαση, αλλά, εκείνη την στιγμή, δεν ξέρω. Μπήκα σε πειρασμό λίγους γύρους νωρίτερα, όταν τα ενδιάμεσα δεν βελτίωναν την κατάσταση.”

“Αν βλέπατε τα ενδιάμεσα, θα καταλαβαίνατε ότι δεν τους είχε απομείνει ζωή και φαινόντουσαν σαν slick. Επομένως, σκέφτηκα ότι υπήρχε λογική, αλλά ήταν η λάθος απόφαση.”

O Vettel τόνισε ότι η πίστα ήταν αρκετά περίεργη σε ότι αφορά τα ενδιάμεσα ελαστικά, παρά τις προσπάθειες των διοργανωτών να υπάρξει περισσότερη πρόσφυση.

“Η πίστα ήταν διασκεδαστική, αλλά ήταν λίγο περίεργα σήμερα και τα πράγματα ήταν παρόμοια με πέρσι σε ότι αφορά τα ενδιάμεσα ελαστικά. Κάποια στιγμή, θεώρησα ότι η πίστα ήταν κατάλληλη για slick ελαστικά. Έτσι, πήρα το ρίσκο, αλλά, τελικά, αυτό δεν απέδωσε.”

“Πέρσι, σκεφτόμουν 15 γύρους πριν την καρό σημαία ότι έπρεπε να πάω σε slick ελαστικά, ενώ η πίστα ήταν λίγο χειρότερη σε σχέση με φέτος. Επομένως, σκέφτηκα ότι άξιζε να προσπαθήσουμε, αλλά η προσπάθεια αυτή ήταν λανθασμένη.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Παύλος Γασπαρινάτος

Μεγάλος λάτρης της Formula 1 και του WRC. Ενίοτε παρακολουθώ και MotoGP ή οτιδήποτε κινείται σε 2 ή 4 τροχούς. Η πίεση του Σάκη Ζαφειρόπουλου με "ανάγκασε" να επισκεφτώ την πίστα Speed Park κι από τότε είμαι μεγάλος θαμώνας της συγκεκριμένης πίστας.

F1RACINGNEWS