ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Vettel – Απόλαυσα το Γαλλικό GP κυνηγώντας τους μπροστά

Παρά την υποτονική πέμπτη θέση στο Γαλλικό Grand Prix ο Sebastian Vettel λέει ότι ήταν ενθουσιασμένος που πίεζε την Ferrari του σε κάθε γύρο σε μια προσπάθεια να πιάσει τους μπροστά οδηγούς. 

Έχοντας δυσκολευτεί στο Q3, ο Vettel κατατάχθηκε στην έβδομη θέση και σε απόσταση από τους Hamilton, Bottas, Leclerc και Verstappen. 

Παρόλο που ο Vettel τελείωσε τον αγώνα 28 δευτερόλεπτα πίσω από τον Verstappen που ήταν τέταρτος, λέει ότι τον απόλαυσε πάρα την έλλειψη κάποια μάχης ή του να παλεύει για την νίκη.

“Πραγματικά απόλαυσα τον αγώνα. Ήμουν μόνος αλλά ήταν ωραίο από την άποψη ότι μπορούσα να πιέσω σε κάθε γύρο.”είπε ο Vettel. 

“Σίγουρα θα ήταν καλύτερο παλεύαμε για την νίκη πάρα για την πέμπτη θέση και να κυνηγάω την απόσταση με τους μπροστά. “

Αξιολογώντας την τρέχουσα κατάσταση της Ferrari , με τον teammate του Leclerc να τερματίζει στην τρίτη θέση, αλλά σχεδόν 19 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή του αγώνα Hamilton, o Vettel είπε ότι είναι άσκοπο να συγκρίνουν τα αποτελέσματα σε σχέση με αυτά της περσινής χρονιάς όπου πάλευε για τον τίτλο  και συγκεντρώνεται στο μέλλον.

“Είμαστε σε καλύτερη θέση σε σχέση με το 2015 και 2016.” είπε. 

“Οπότε πιστεύω πως το 2017 και 2018 ήταν ένα ξεκάθαρο Δήμα εμπρός προς την σωστή κατεύθυνση.”

“Είναι αλήθεια πως στο ίδιο σημείο την προηγούμενη χρονιά ήμασταν πιο ανταγωνιστικοί, αλλά έτσι έχουν τα πράγματα τώρα.”

“Δεν έχει νόημα να ξοδεύουμε χρόνο για το που βρισκόμασταν στον τελευταίο αγώνα ή δέκα αγώνες πριν από άποψη αποτελεσμάτων ή διαφοράς. Νομίζω πως αυτό που είναι σημαντικό είναι να κοιτάξουμε πίσω σε αυτούς τους αγώνες και να καταλάβουμε τι πρέπει να κάνουμε καλύτερα. Αυτός είναι ο τρόπος προσέγγισης.”

Ο Vettel βρίσκεται αυτή την στιγμή 76 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Lewis Hamilton ενώ η Ferrari 140 βαθμούς από την Mercedes. 

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).