Αλλαγή κινητήρα και ποινή για τον Max Verstappen

O Max Verstappen θα εκκινήσει από το πίσω μέρος του grid στον Κυριακάτικο αγώνα του Grand Prix της Ρωσίας, καθώς η Red Bull αποφάσισε να αλλάξει τον κινητήρα του.

Η σύγκρουση που είχε ο Max Verstappen με τον Lewis Hamilton στο Silverstone είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφεί εντελώς μία από τις τρεις διαθέσιμες κινητήριες μονάδες του Ολλανδού. Έτσι, ήταν δεδομένο πως κάποια στιγμή στο δεύτερο μισό της χρονιάς, η Red Bull θα χρησιμοποιούσε καινούργια κινητήρια μονάδα.

Παρά τις δηλώσεις του Ολλανδού ότι δεν είναι σίγουρο ότι θα αλλάξει κινητήρια μονάδα σε αυτόν τον αγώνα, η Red Bull ανακοίνωσε, κατά την διάρκεια του FP2, ότι ο Verstappen θα εκκινήσει από το πίσω μέρος του grid, καθώς θα έχει νέα κινητήρια μονάδα, νέο MGU-H, νέο MGU-K και νέα εξάτμιση.

Έτσι, ουσιαστικά “ακυρώνεται” η ποινή τριών θέσεων που είχε δεχθεί ο οδηγός της Red Bull για το grid του Ρωσικού Grand Prix, μετά την σύγκρουση που είχε με τον Lewis Hamilton στο Ιταλικό Grand Prix, για την οποία οι αγωνοδίκες έκριναν ότι είχε το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης.

Υπενθυμίζουμε ότι από το πίσω μέρος του grid θα εκκινήσει κι ο Charles Leclerc, καθώς η Ferrari θα χρησιμοποιήσει έναν νέο υβριδικό κινητήρα στο μονοθέσιο του Μονεγάσκου, προκειμένου να συλλέξει δεδομένα ενόψει του μονοθεσίου του 2022.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Παύλος Γασπαρινάτος

Μεγάλος λάτρης της Formula 1 και του WRC. Ενίοτε παρακολουθώ και MotoGP ή οτιδήποτε κινείται σε 2 ή 4 τροχούς. Η πίεση του Σάκη Ζαφειρόπουλου με "ανάγκασε" να επισκεφτώ την πίστα Speed Park κι από τότε είμαι μεγάλος θαμώνας της συγκεκριμένης πίστας.

F1RACINGNEWS