Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Verstappen – “Θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει καλύτερη δουλειά”

Ο Max Verstappen δήλωσε πως η Red Bull θα μπορούσε να είχε κάνει καλύτερη δουλειά μετά το πολύ κακό αποτέλεσμα της ομάδας στο πρώτο Grand Prix της σεζόν στο Μπαχρέιν.

Ο Max Verstappen, σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου αγώνα του 2022 στο Bahrain International Circuit, βρισκότανε στη 2η θέση, πίσω από τον μεγάλο νίκη του αγώνα, Charles Leclerc.

Όταν ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull δεν κατάφερε τελικά να κάνει το undercut και στις δύο του αλλαγές ελαστικών απέναντι στη Ferrari του Leclerc, ανέφερε το εξής στο team radio: “Δύο φορές δεν πίεσα στο γύρο εξόδου και θα μπορούσα να ήμουν πρωτοπόρος. Δεν πρόκειται να το ξανά κάνω αυτό.”

Μετά την εγκατάλειψή του από τον αγώνα, ο Verstappen ανέφερε: “Πρώτα απ’ όλα, θεωρώ πως Υ ρυθμός δεν ήταν αυτός που περίμενα σε σχέση με όσα είδαμε την Παρασκευή, όμως αυτά τα πράγματα συμβαίνουν.”

“Είναι το πρώτο αγωνιστικό τριήμερο και μερικές φορές μπορεί να μην καταφέρεις να βρεις την ισορροπία που θες, όμως παρ’ όλα αυτά βρισκόμασταν στη 2η θέση.”

“Μάλιστα είχαμε και μία μάχη, αν και πιστεύω πως από άποψη στρατηγικής θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει καλύτερη δουλειά ώστε να ήμασταν κάπως πιο επιθετικοί, όπως για παράδειγμα στο γύρο εξόδου.”

“Είχαμε καλή ταχύτητα, όμως πέρα απ’ αυτή, αντιμετώπισα πρόβλημα με το σύστημα διεύθυνσης αλλά και με τα φρένα, τα οποία υπερθερμαίνονταν όταν πήγαινα να επιτεθώ. Μετά από τη μάχη μου με τον Charles, έπρεπε να τον αφήσω να απομακρυνθεί.”

Τα προβλήματα τα οποία αντιμετώπιζε ο Verstappen με το σύστημα διεύθυνσης ήταν ιδιαίτερα φανερά κατά τη διάρκεια πριν το καθεστώς του αυτοκινήτου ασφαλείας, οπότε για αυτό το θέμα ο παγκόσμιος πρωταθλητής δήλωσε το εξής: “Εξαιτίας του προβλήματος με το σύστημα διεύθυνσης, δεν μπορούσα να οδηγήσω διότι δεν είχα αίσθηση του τι έκανε το μονοθέσιο.”

“Δεν ήταν κάτι φυσικό, μπορεί να χάσεις τα υδραυλικά του συστήματος διεύθυνσης και να γίνει πιο βαρή οδηγικά το μονοθέσιο. Όμως ήταν πραγματικά κολλημένο σε κάποια σημεία, οπότε ήταν πραγματικά δύσκολη η οδήγησή του.”

“Βέβαια εννοείται πως το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν αυτό που συνέβη στη συνέχεια. Φαινότανε πως δεν ερχότανε βενζίνη στον κινητήρα, οπότε ουσιαστικά τα πάντα έσβησαν. Έτσι αναγκάστηκα να μπω αμέσως στα pits.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Αδάμ Πίτσης

Λάτρης του μηχανοκίνητου αθλητισμού και γενικότερα του χώρου της αυτοκίνησης, ωστόσο πάνω απ'όλα λατρεύω την Formula 1. Από μικρός παρακολουθούσα σχεδόν κάθε αγώνα, ενώ πλέον χάρη στην ευκαιρία που μου έδωσε ο ιδρυτής του F1racingnewsgr, Σάκης Ζαφειρόπουλος, έχω έρθει ακόμη πιο κοντά στο άθλημα που αγαπώ. *Επίσης λατρεύω τα Go Karts, το gaming αλλά και άλλα πρωταθλήματα όπως: Formula Drift και WRC