Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Verstappen – “H Red Bull έχει χειρότερο ρυθμό από την Ferrari”

O Max Verstappen θεωρεί ότι το Monaco είναι, μέχρι τώρα, το πιο δύσκολο τριήμερο για την Red Bull, θεωρώντας ότι ο ρυθμός της RB16B είναι χειρότερος σε σχέση με αυτόν της Ferrari.

O Verstappen ήρθε στο Monaco με στόχο να πάρει το πρώτο βάθρο της καριέρας του στο Πριγκιπάτο και να μειώσει την διαφορά 14 βαθμών που έχει από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας, Lewis Hamilton. Ωστόσο, στο FP2, o Verstappen τερμάτισε τέταρτος την στιγμή που οι Ferrari έκαναν το 1-2.

Ο Hamilton έκανε τον τρίτο καλύτερο χρόνο, τερματίζοντας 70 χιλιοστά μπροστά από τον Verstappen, ο οποίος ήταν σχεδόν 4 δέκατα πιο αργός από τον Leclerc.

“Είμαστε αργοί, όχι λίγο πιο αργοί, αλλά αρκετά πιο αργοί. Άρα, πρέπει να βρούμε ρυθμό, καθώς όλοι συναντάνε κίνηση στον γύρο τους. Επίσης, η αίσθηση της οδήγησης δεν είναι ιδανική. Φυσιολογικά, νιώθω πολύ άνετα στο μονοθέσιο και μπορώ εύκολα να βρω ρυθμό, αλλά εδώ θέλω πολύ χρόνο και δεν μου αρέσει. Μέχρι τώρα, είναι το πιο δύσκολο τριήμερο της χρονιάς.”

Max Verstappen, Red Bull, Monaco Grand Prix
Οι Verstappen και Hamilton αναμενόταν να έχουν και στο Monaco μία κλειστή μάχη, στην οποία απ’ ότι φαίνεται υπάρχει κι η Ferrari.

O Oλλανδός δήλωσε έκπληκτος από τον ρυθμό των Ferrari, αλλά θεωρεί ότι οι χρόνοι των Ιταλών έδειξαν πόσο δυσκολεύεται η Red Bull στο Πριγκιπάτο.

“Είμαι έκπληκτος με το πόσο ανταγωνιστική είναι η Ferrari, αλλά αυτό δείχνει ότι είμαστε αρκετά αδύναμοι. Τα πάνε πολύ καλά κι εμείς είμαστε πολύ αδύναμοι. Άρα, η διαφορά είναι μεγάλη.”

“Ευτυχώς, έχουμε αύριο μία κενή ημέρα και μπορούμε να δούμε τα δεδομένα. Ωστόσο, θεωρώ ότι πρέπει να αλλάξουμε πολλά πράγματα. Η διαφορά που έχει η Ferrari είναι μεγάλη για την συγκεκριμένη πίστα. Πρέπει να βελτιωθούμε πολύ, για να τους φτάσουμε.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Παύλος Γασπαρινάτος

Μεγάλος λάτρης της Formula 1 και του WRC. Ενίοτε παρακολουθώ και MotoGP ή οτιδήποτε κινείται σε 2 ή 4 τροχούς. Η πίεση του Σάκη Ζαφειρόπουλου με "ανάγκασε" να επισκεφτώ την πίστα Speed Park κι από τότε είμαι μεγάλος θαμώνας της συγκεκριμένης πίστας.