Verstappen: ”Όλα πήγαν καλά στις κατατακτήριες”

Ο Max Verstappen έχει θέσει ως στόχο ένα βάθρο στο Grand Prix του Βελγίου την Κυριακή, αφού η ποινή εκκίνησης θα τον ρίξει από την πρώτη στην 15η θέση.

Ο ηγέτης του πρωταθλήματος είναι ένας από τους πέντε οδηγούς που έχουν υποστεί ποινή στο Spa Francorchamps, επειδή πήραν εξαρτήματα της μονάδας ισχύος πέραν του προβλεπόμενου ορίου.

Αυτό όμως δεν τον πτόησε στις κατατακτήριες δοκιμές, καθώς σημείωσε το κορυφαίο χρόνο της περιόδου, ένα λεπτό και 43,665 δευτερόλεπτα, για να νικήσει τον Carlos Sainz, οδηγό της Ferrari, κατά 0,632 δευτερόλεπτα.

Γνωρίζοντας πλέον ότι θα εκκινήσει από την 15η θέση, ο οδηγός της Red Bull Verstappen παραμένει σίγουρος για την ικανότητά του να κερδίσει βαθμούς στο grand prix.

“Πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά, ειδικά με ένα μονοθέσιο όπως αυτό θα ήταν κρίμα να μην είμαστε στο βάθρο”, δήλωσε ο Verstappen.

Ο Ολλανδός θα παραταχθεί δίπλα στον αντίπαλο του στο πρωτάθλημα Charles Leclerc, αφού ο Μονεγάσκος τερμάτισε τέταρτος στις κατατακτήριες δοκιμές, αλλά με την ίδια ποινή.

Σκεπτόμενος το Σαββατοκύριακό του μέχρι στιγμής, ο Verstappen πρόσθεσε: “Ήταν μια εκπληκτική κατατακτήρια δοκιμασία, αλλά νομίζω ότι ήδη σε όλο το Σαββατοκύριακο ήμασταν σε αυτό.

“Το μονοθέσιο δούλευε πολύ καλά και το θέμα ήταν να προσπαθήσουμε να το τελειοποιήσουμε. Όλα πήγαν καλά στις κατατακτήριες δοκιμές.

“Φυσικά, έπρεπε να είμαι λίγο προσεκτικός με τα ελαστικά που χρησιμοποιούσα, αναζητώντας επίσης το καλυτερο για αύριο, ξεκινώντας από το πίσω μέρος. Αλλά είμαι πολύ ευχαριστημένος με τον γύρο μου”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Total
0
Shares
Related Posts