Verstappen: Η τιμωρημένη κίνηση στο GP της Σαουδικής Αραβίας “ήταν μια χαρά στη Βραζιλία”

Ο Max Verstappen δυσκολεύεται να καταλάβει γιατί τιμωρήθηκε επειδή έβγαλε τον Lewis Hamilton εκτός πίστας στο GP της Σαουδικής Αραβίας, αφού δεν του επιβλήθηκαν κυρώσεις για παρόμοιο περιστατικό στη Βραζιλία. 

Στο GP της Βραζιλίας τον περασμένο μήνα, ο Verstappen έπεσε πάνω στον Hamilton στη στροφή 4, καθώς ο Βρετανός οδηγός προσπάθησε να προσπεράσει εξωτερικά, αλλά το περιστατικό δεν διερευνήθηκε, καθώς ο διευθυντής αγώνων της FIA, Michael Masi, αποφάσισε να μην παραπέμψει το θέμα στους αγωνοδίκες. 
 
Η μη κλήση προκάλεσε μεγάλη αγωνία στο paddock, τόσο εντός όσο και εκτός της ομάδας της Mercedes, επειδή οι οδηγοί έμειναν μπερδεμένοι σχετικά με το τι πραγματικά σήμαιναν οι κανονισμοί σχετικά με την αναγκαστική απομάκρυνση του ενός από τον άλλον και πώς θα ελέγχονταν στο μέλλον. 
 
Μια συνάντηση των οδηγών πριν από το επόμενο GP του Κατάρ απέτυχε να δώσει μια πειστική απάντηση. 

Το GP της Σαουδικής Αραβίας την Κυριακή ήταν η επόμενη φορά που οι Verstappen και Hamilton διασταυρώθηκαν και ο Verstappen πέρασε και πάλι τον αντίπαλό του στον τίτλο σε δύο περιπτώσεις. 
 
Την πρώτη φορά το θέμα διευθετήθηκε με τον Masi χωρίς να εμπλακούν οι αγωνοδίκες, με τη Red Bull να συμφωνεί να ρίξει τον Verstappen στην τρίτη θέση πίσω από τον Hamilton για την επανεκκίνηση μετά από κόκκινη σημαία. 
 
Στη δεύτερη περίπτωση, ο Ολλανδός δέχθηκε ποινή πέντε δευτερολέπτων για απόκτηση πλεονεκτήματος εκτός πίστας, αφού η πρώτη του προσπάθεια να αφήσει τον Hamilton να περάσει οδήγησε σε σύγκρουση, ενώ στη συνέχεια, στη δεύτερη προσπάθεια, πέρασε αμέσως τον Hamilton, κάτι που επίσης δεν ικανοποίησε τους αγωνοδίκες. 

Ο Verstappen παρομοίασε το περιστατικό στην Τζέντα με την ατιμώρητη κίνησή του στη Βραζιλία, επειδή και οι δύο οδηγοί εγκατέλειψαν την πίστα, και θεώρησε περίεργο το γεγονός ότι “στη Βραζιλία ήταν μια χαρά και τώρα ξαφνικά παίρνω ποινή γι’ αυτό” 

“Φυσικά, είχε το τρέξιμο, λίγο σαν τη Βραζιλία, και φυσικά φρενάρισα αργά και νομίζω ότι σε ένα σημείο βρέθηκα λίγο εκτός δρόμου”, δήλωσε ο Verstappen. 
 
“Είχα μια στιγμή, οπότε πήγα ανοιχτά, αλλά και εκείνος δεν έκανε τη στροφή, οπότε ουσιαστικά χάσαμε και οι δύο τη στροφή, και δεν νομίζω ότι είναι δίκαιο να λέμε ότι πήρα πέναλτι, αλλά ναι, είναι αυτό που είναι. 
 
“Το βρίσκω ενδιαφέρον το γεγονός ότι εγώ είμαι αυτός που παίρνει το πέναλτι, ενώ και οι δύο μας τρέξαμε έξω από τις λευκές γραμμές. Στη Βραζιλία ήταν μια χαρά και τώρα ξαφνικά παίρνω ποινή γι’ αυτό” 

Ο Verstappen, ο οποίος έλαβε επιπλέον ποινή 10 δευτερολέπτων για τον ρόλο του στη σύγκρουση με τον Hamilton στη στροφή 27, δήλωσε ότι δεν θέλει να ασχοληθεί πολύ με τα γεγονότα στη Σαουδική Αραβία, αλλά επανέλαβε ότι είναι “κρίμα” που η συζήτηση για τις ποινές επισκίασε για άλλη μια φορά τον αγώνα, την ώρα που οι δύο πρωταγωνιστές του τίτλου πηγαίνουν στο φινάλε της σεζόν στο Άμπου Ντάμπι ισόβαθμοι. 
 
“Μπορούσες να δεις καθαρά ότι και οι δύο δεν μπήκαν στη στροφή, αλλά δεν πειράζει. Επίσης, δεν αφιερώνω πολύ χρόνο σε αυτό. Πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά”, πρόσθεσε. 
 
“Είμαστε ισόβαθμοι τώρα και νομίζω ότι αυτό είναι πραγματικά συναρπαστικό, φυσικά, για ολόκληρο το πρωτάθλημα και τη Formula 1 γενικότερα. 
 
“Αλλά το είπα νωρίτερα στον γύρο μου, νομίζω ότι τελευταία μιλάμε περισσότερο για λευκές γραμμές και ποινές παρά για σωστούς αγώνες της Formula 1 και αυτό είναι, νομίζω, λίγο κρίμα” 


 Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

F1RACINGNEWS