Ο Max Verstappen λέει ότι η Red Bull έκανε τα πάντα σωστά μετά την κυριαρχία του στο Grand Prix του Abu Dhabi και την δεύτερη νίκη του στην σεζόν.
Ο Verstappen οδήγησε κάθε γύρο στον αγώνα από την pole position και ποτέ δεν απειλήθηκε από τις Mercedes των Bottas και Hamilton.
“Ήταν πραγματικά απολαυστικό.” είπε ο Verstappen.
“Ήταν ήδη απολαυστικό από χθες.”
“Σήμερα είχαμε μία καλή εκκίνηση και από εκείνη την στιγμή φρόντιζα τα ελαστικά. Αλλά το αυτοκίνητο είχε πολύ καλή ισορροπία. Κάναμε βασικά τα πάντα σωστά.”
Ο Verstappen ο οποίος κατέκτησε την πρώτη του pole position την χρονιάς χθες δήλωσε ότι αυτό του έδωσε σημαντικό προβάδισμα έναντι των Mercedes.
“Νομίζω πως όταν ξεκινάς από μπροστά μπορείς να ελέγξεις τον ρυθμό λίγο περισσότερο και αυτό κάνει την ζωή σου λίγο ευκολότερη.” είπε ο Verstappen.
H Red Bull εκμεταλλεύτηκε το αυτοκίνητο ασφαλείας που έφερε η εγκατάλειψη του Sergio Perez και μπήκε στα pit τοποθετώντας την σκληρή γόμα.
Παρόλο που είχε αμφιβολίες για το αν θα άντεχαν για 44 γύρους ήταν σε θέσηνα διαχειριστεί τόσο τα ελαστικά του όσο και την απόσταση με τον Bottas πίσω του.
“Είδα ότι έπεφταν πιο πίσω μου, έτσι μπορούσα να το πάω λίγο ήρεμα.” εξήγησε ο Verstappen.
“Φυσικά έπρεπε να περάσω από λίγη κίνηση, αλλά γενικά ήταν ένας πολύ δυνατός αγώνας για την ομάδα.”
Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο Instagram, YouTube και Twitter.