Verstappen: Φαίνεται καλή η Ferrari αλλά δεν ανησυχώ

Ο Max Verstappen εξέφρασε την πεποίθησή του ότι μπορεί να ξεπεράσει και πάλι την ποινή εκκίνησης και να πετύχει την πέμπτη συνεχόμενη νίκη του στην F1.

Ο οδηγός της Red Bull, ο οποίος ολοκλήρωσε το FP2 στο ιταλικό Grand Prix ως δεύτερος ταχύτερος πίσω από τον Carlos Sainz, θα πέσει πέντε θέσεις για τον αγώνα της Κυριακής, αφού πήρε τον πέμπτο κινητήρα εσωτερικής καύσης της σεζόν.

Οι Sergio Perez, Carlos Sainz και Lewis Hamilton θα λάβουν επίσης ποινές διαφορετικού βαθμού, αλλά όλες πιο αυστηρές από τον Ολλανδό, ο οποίος πρόσφατα πάλεψε να επιστρέψει από την 14η θέση της εκκίνησης για να διεκδικήσει τη νίκη στο GP Βελγίου.

“Υπάρχουν ακόμα μερικά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε καλύτερα, αλλά η Monza δεν είναι σαν το Spa όσον αφορά τη χάραξη της πίστας”, δήλωσε ο Verstappen.

“Φυσικά, έχει χαμηλή downforce, αλλά δεν περιμέναμε ποτέ να είναι σαν το Spa, αλλά αν βρούμε έναν τρόπο… ακόμα και αν είναι μόνο το μισό του Spa, νομίζω ότι έχουμε καλές πιθανότητες.

“Το μονοθέσιο ήταν αρκετά καλό, εμείς απλά δοκιμάζαμε μερικά πράγματα με το μονοθέσιο από το FP1 στο FP2 για να καταλάβουμε αν μπορούσαμε να κάνουμε πράγματα καλύτερα.

“Κάποιες λειτούργησαν, κάποιες όχι. Απλώς κάναμε γενική προπόνηση μεγάλης διάρκειας με τη μικρή ποινή που έχουμε και όλα φαίνονται να λειτουργούν αρκετά καλά. “

Ο Verstappen επιβεβαίωσε ότι χρησιμοποιούσε ρυθμίσεις υψηλότερης downforce σε σχέση με τους άλλους οδηγούς, με έμφαση στον αγωνιστικό ρυθμό εις βάρος της ταχύτητας στην ευθεία γραμμή.

Παρά τον κορυφαίο ρυθμό της Ferrari στην περίοδο, ο Ολλανδός δήλωσε για τους κύριους αντιπάλους του: “Φαίνονται καλοί. Δεν ανησυχώ γι’ αυτό.

“Έχουμε ακόμη μερικά πράγματα να τελειώσουμε, αλλά αν κοιτάξουμε τις μεγάλες διαδρομές, φαινόμαστε αρκετά καλά και αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα για τον αγώνα”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Total
0
Shares
Related Posts