Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Verstappen – ”Είναι απογοητευτικό αυτό που συμβαίνει”

Ο Ολλανδός είναι απογοητευμένος απ΄ο τη συμπεριφορά στα paddock αλλά και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά τον αγώνα στη Βραζιλία και το περιστατικό με τον Sergio Perez.

Ο Verstappen πυροδότησε διαμάχη στο Interlagos όταν δεν ακολούθησε τις οδηγίες για να επιτρέψει στον ομόσταυλό του Sergio Perez να τον περάσει για την έκτη θέση στο Grand Prix του Σάο Πάολο, καθώς ο Μεξικανός ήθελε να εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση στο φετινό πρωτάθλημα των οδηγών. Ο Verstappen άφησε να εννοηθεί ότι είχε προηγουμένως λόγους που δεν επέτρεψε στον Perez να τον προσπεράσει, λέγοντας στην ενδοεπικοινωνία μετά τον αγώνα: «Σας το είπα ήδη την προηγούμενη φορά, παιδιά. Μη μου το ξαναρωτήστε αυτό, εντάξει; Είμαστε ξεκάθαροι για αυτό Έδωσα τους λόγους μου και επιμένω σε αυτό».

Έκτοτε δέχεται κριτική επειδή δεν έδωσε την θέση στον Perez, ο οποίος τώρα είναι ισόβαθμος με τον Charles Leclerc στο πρωτάθλημα των οδηγών και ο Verstappen έχει πλέον επιβεβαιώσει ότι θα βοηθήσει τον ομόσταυλό του προς αυτόν τον στόχο αυτό το Σαββατοκύριακο. Η Red Bull εξέδωσε μια δήλωση την Πέμπτη, και παραδέχθηκε ότι έγιναν λάθη στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε η κατάσταση στη Βραζιλία την περασμένη φορά, αλλά τόνισε ότι ο Verstappen είναι ανοιχτός και δίκαιος. Ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής αναγνώρισε επίσης ότι τα πράγματα δεν πήγαν σύμφωνα με το σχέδιο, αλλά εξήγησε ότι το θέμα έχει πλέον λυθεί πίσω από κλειστές πόρτες.

”Είχαμε ένα πρόβλημα στην επικοινωνία το Σάββατο και την Κυριακή», είπε ο Verstappen. «Δεν μου είχε ειπωθεί τίποτα για πιθανή αλλαγή θέσεων ή οτιδήποτε άλλο. Μόλις στον τελευταίο γύρο ειπώθηκε στην ενδοεπικοινωνία αυτό, και νομίζω ότι έπρεπε να γνωρίζουν την απάντησή μου ήδη από όσα είπα την προηγούμενη εβδομάδα. Και μετά από αυτόν τον αγώνα, είχαμε μια επικοδομητική συζήτηση και και θεωρώ ότι όλα έχουν λυθεί. Έτσι, εκ των υστέρων θεωρώ, ότι θα έπρεπε να είχαμε κάνει αυτή τη συζήτηση νωρίτερα, γιατί δεν υπήρξα ποτέ κακός ομόσταυλος με κανέναν. Ήμουν πάντα πολύ χρήσιμος και η ομάδα το γνωρίζει αυτό. Πρέπει απλα να επικοινωνούμε καλύτερα από εδώ και πέρα.”

Δεν πρόκειται να υπεισέλθω σε λεπτομέρειες γιατί ήταν μεταξύ εμένα και της ομάδας, αλλά είναι απίστευτα απογοητευτικό το γεγονός ότι, ενώ δεν γνωρίζουν τα πλήρη γεγονότα, οι άνθρωποι γράφουν τόσα πολλά άσχημα πράγματα αμέσως. Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό”, είπε ο Verstappen στα μέσα ενημέρωσης,μετά τον αγώνα στο Sao Paulo.

”Λοιπόν, όπως είπα και πριν, είναι επίσης απίστευτα απογοητευτικό να διαβάζεις τέτοια πράγματα. Επειδή ξέρω ποιος είμαι, οπως επίσης και ο Perez γνωρίζει, πώς δουλεύω και πάντα ήμουν καλός με την ομάδα. Επιπλέον επιτέθηκαν στην οικογένεια μου πράγμα που δεν είναι καθολου σωστό. Δεν ξέρει κανείς καν την πραγματική ιστορία, οπότε δεν χρειάζεται να γράφουν τετοια πράγματα και ναι έχω βαρεθεί λίγο όλες αυτές τις ανοησίες που κυκλοφορούν συνεχώς. Μόλις συμβεί κάτι αρνητικό, πρέπει να τονιστεί αμέσως και είναι εξαιρετικά τοξικό για να είμαι ειλικρινής, να είσαι μέρος όλων αυτών.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.