Ο Ολλανδός αποκάλυψε πώς δεν ήταν πολύ χαρούμενος με την τελευταία του προσπάθεια παρά το γεγονός ότι κατέκτησε την τρίτη συνεχόμενη pole position του.
O Verstappen κατέκτησε την πρώτη θέση στις κατατακτήριες 48 χιλιοστά εμπρός της έκπληξης που ακούει στο όνομα, Lando Norris.
Ήτανε η τέταρτη pole του Ολλανδού για φέτος και η τρίτη συνεχόμενη, η οποία δίνει στον Max προβάδισμα στην μάχη με τον Lewis Hamilton για το πρωτάθλημα καθώς ο Βρετανός τερμάτισε μόλις τέταρτος.
Παρά το ότι όμως ο Ολλανδός πραγματοποίησε δύο καλούς γύρους, αρκετούς για να κατακτήσει την πρώτη θέση, ήταν αρκετά δυσαρεστημένος με τον τελευταίο του γρήγορο γύρο.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά το τέλος της διαδικασίας, ο Verstappen δήλωσε πώς ήταν πολύ απογοητευμένος με τον τρόπο που κατέκτησε την pole.
”Nομίζω ότι είναι αρκετά απογοητευτικό είπε ο Ολλανδός” όταν ρωτήθηκε για την πρώτη θέση του στις κατατακτήριες. ”Είμαι φυσικά χαρούμενος που είμαι πρώτος αλλά όχι με τον τρόπο που το πετύχαμε.”
”Αλλά το να είσαι δύο συνεχόμενες φορές πρώτος είναι πραγματικά πολύ καλό. Ελπίζω να αξιοποιήσω το σημερινό αποτέλεσμα και να το μετατρέψω σε νίκη άυριο.”

Εξηγώντας τι πήγε άσχημα για αυτόν στις κατατακτήριες, ο Μax είπε ότι ένα μπλοκάρισμα στον πρώτο του γύρο και η έλλειψη slipstream στον δεύτερο ήταν ο λόγος που στο τέλος ήταν απογοητευμένος.
”Στο Q1 και Q2 ήταν πολύ καλά. Αλλά στο Q3 στον πρώτο γύρο μπλόκαρα τους τροχούς μου στην στροφή 3 και στον δεύτερο ήμουν το πρώτο μονοθέσιο στην πίστα οπότε δεν μπορούσα να εκμεταλλευτώ κανενός οδηγού το slipstream και ήμουν πιο αργός στις ευθείες. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην μπορώ να βελτιώσω τον γύρο παρά το γεγονός ότι πέρασα πολύ καλά αυτή τη φορά από τη στροφή 3.”
Ο Verstappen έχει την ευκαιρία να πάρει μια ακόμη νίκη για την ομάδα του στο RedBull Ring, αλλά δήλωσε ότι σε αυτό που πρέπει να επικεντρωθούμε είναι τα ελαστικά καθώς οι ομάδες έχουν μαλακότερες γόμες από τον προηγούμενο αγώνα.
”Οι γόμες είναι μαλακότερες σε σύγκριση με το Grand Prix της Στυρίας οπότε θα είναι πρόκληση για τον αγώνα να διαχειριστούμε τα ελαστικά. Θέλω να συγκεντρωθώ στον αγώνα μου και να κατακτήσω μια ακόμα νίκη, αλλά όπως ξέρουμε στην Formula 1 όλα είναι πιθανά.”
O oμόσταυλος του Max Verstappen, Sergio Perez, ολοκλήρωσε μια πολύ καλή μέρα για την RedBull καθώς θα ξεκινήσει τον αυριανό αγώνα στην τρίτη θέση.
Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο Instagram, YouTube, Tik Tok, Discord και Twitter.