Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Verstappen – “Μπορώ να είμαι καλύτερος σε μονοθέσιο ικανό για τίτλο”

Ο Max Verstappen πιστεύει ότι μπορεί να αποδώσει ακόμη καλύτερα σε ένα μονοθέσιο, το οποίο θα είναι ικανό για Πρωτάθλημα.

Για πρώτη φορά στην υβριδική περίοδο, μία ομάδα ξεκίνησε την σεζόν, όντας ταχύτερη από την Mercedes, καθώς η Red Bull φάνηκε να έχει ταχύτερο μονοθέσιο από την Γερμανική ομάδα. Στο Grand Prix του Bahrain, o Verstappen πήρε μία εντυπωσιακή pole position, αλλά ο Hamilton ήταν αυτός που κέρδισε τον αγώνα, εκμεταλλευόμενος πλήρως την εξαιρετική στρατηγική της ομάδας του.

Μιλώντας στο Autosport Magazine, o Verstappen περιέγραψε το πόσο διαφορετικό είναι να διαθέτεις ένα μονοθέσιο ικανό για τίτλο, κάτι που ο Ολλανδός δεν είχε τα προηγούμενα χρόνια στην Red Bull.

“Νομίζω ότι, όταν βρίσκεσαι σε αυτήν την κατάσταση, έχοντας ένα μονοθέσιο ικανό για τίτλο, όλα γίνονται ευκολότερα. Φυσικά, υπάρχει πίεση να κερδίσεις το Πρωτάθλημα, καθώς μάχεσαι με άλλους οδηγούς.”

“Αλλά, νομίζω ότι είναι καλύτερο το να βρίσκεσαι σε αυτήν την κατάσταση από το να μην βρίσκεσαι καθόλου. Επειδή τότε, θα πρέπει να πάρεις πολλά ρίσκα, για να καταφέρεις να πάρεις ένα καλό αποτέλεσμα. Πρέπει να ρισκάρεις περισσότερο στον ένα γύρο ή σε κάποιο σημείο του αγώνα και τότε θα κάνεις περισσότερα λάθη.”

“Άρα, ανυπομονώ και φυσικά ευελπιστώ να έχω ένα μονοθέσιο ικανό να διεκδικήσει Πρωτάθλημα, καθώς τότε πιστεύω ότι θα είμαι ακόμη καλύτερος.”

Max Verstappen, Red Bull, Bahrain Grand Prix 2021
O Verstappen μπήκε στην F1 σε ηλικία 17 ετών, χωρίς να διαθέτει στο παλμαρέ του κάποιον τίτλο στις μικρότερες κατηγορίες παρά το γεγονός ότι ήταν εξαιρετικό επιτυχημένος στα καρτ.

Ωστόσο, ο Ολλανδός δεν θεωρεί ότι αυτό θα αποτελέσει τροχοπέδη στην διεκδίκηση του τίτλου, καθώς θεωρεί ότι θα μπορέσει να αξιοποιήσει την εμπειρία που συνέλεξε όλα αυτά τα χρόνια.

“Είναι πολύ διαφορετικό το να βρίσκεσαι σε μία μάχη για το Πρωτάθλημα. Φυσικά, σε αυτό το σενάριο δεν πρέπει να κερδίσεις κάθε αγώνα. Ωστόσο, αυτό είναι φυσικό.”

“Δεν σημαίνει ότι, επειδή δεν έχω κερδίσει ένα Πρωτάθλημα, δεν μπορώ να καταλάβω πως είναι το να διεκδικείς. Επίσης, έχω κερδίσει πολλούς τίτλους στο go-karting και βασικά είναι το ίδιο. Διαλέγεις τις μάχες σου. Επιπλέον, είχα μία ευκαιρία να κερδίσω το Πρωτάθλημα της F3 και δεν συνέβη.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTube,Discord και Twitter

Παύλος Γασπαρινάτος

Μεγάλος λάτρης της Formula 1 και του WRC. Ενίοτε παρακολουθώ και MotoGP ή οτιδήποτε κινείται σε 2 ή 4 τροχούς. Η πίεση του Σάκη Ζαφειρόπουλου με "ανάγκασε" να επισκεφτώ την πίστα Speed Park κι από τότε είμαι μεγάλος θαμώνας της συγκεκριμένης πίστας.