Τρεις θέσεις ποινή ο Max Verstappen στο grid του Ρωσικού Grand Prix

Οι αγωνoδίκες αποφάνθηκαν ότι ο Max Verstappen ευθυνόταν για την σύγκρουση με τον Lewis Hamilton στο Ιταλικό Grand Prix, τιμωρώντας τον με τρεις θέσεις ποινή στο grid του Ρωσικού Grand Prix και με δύο βαθμούς ποινή στην αγωνιστική του license.

Οι Max Verstappen και Lewis Hamilton είχαν την δεύτερη φετινή επαφή τους, μετά από αυτή στο Silverstone, εγκαταλείποντας αυτήν την φορά κι οι δύο και προκαλώντας την έξοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας.

Οι αγωνoδίκες θεώρησαν ότι ο Max Verstappen ευθύνεται για αυτήν την σύγκρουση, με αποτέλεσμα να του επιβάλλουν δύο βαθμούς ποινή στην αγωνιστική του license και τρεις θέσεις ποινή στο grid του Ρωσικού Grand Prix.

“Οι αγωνoδίκες, παρατηρώντας τα πλάνα, είδαν ότι το μονοθέσιο 44 (Lewis Hamilton) βρισκόταν σε προσπάθεια αποφυγής, αν και η θέση του ανάγκασε το μονοθέσιο 33 (Max Verstappen) να ανέβει πάνω στο kerb. Ωστόσο, οι αγωνoδίκες παρατήρησαν ότι το μονοθέσιο 33 δεν βρισκόταν δίπλα στο μονοθέσιο 44 μέχρι την είσοδο της στροφής 1.”

“Κατά την γνώμη των αγωνοδικών, αυτή η κίνηση από το μονοθέσιο 33 έγινε πολύ αργά, ώστε ο οδηγός (Max Verstappen) να θεωρηθεί ότι έχει το δικαίωμα του αγωνιστικού χώρου (the right to racing room).”

“Ενώ το μονοθέσιο 44 θα μπορούσε να στρίψει περισσότερο, ώστε να απομακρυνθεί από το kerb και να αποφευχθεί το συμβάν, οι αγωνoδίκες αποφάσισαν ότι η θέση του ήταν νόμιμη κι ως εκ τούτου θεωρούν ότι ο οδηγός του μονοθεσίου 33 ευθύνεται για την σύγκρουση.”

“Σχετικά με την ποινή, οι αγωνoδίκες τονίζουν ότι έλαβαν υπόψιν τους μόνο το συμβάν αυτό καθαυτό κι όχι τις συνέπειες αυτού.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Θωμάς Παπαζήσης

Λάτρης της Formula 1 και της οδήγησης γενικότερα. Αγαπώ την αρθρογραφία και είμαι ευγνώμων στη σελίδα που μου έδωσε την ευκαιρία να γράφω για το αγαπημένο μου σπορ!

F1RACINGNEWS