Ο Max Verstappen στον τελευταίο του γύρο στο Q3, αυτόν που θα του εξασφάλιζε την pole position, έχασε τα όρια της πίστας στην στροφή 19. Αποτέλεσμα ήταν να χάσει και την πρώτη θέση στην σχάρα εκκίνησης στον αγώνα της Κυριακής.
Αντικειμενικά μιλώντας ο Max Verstappen έχει κάνει ελάχιστα λάθη σε αυτή την σεζόν, κάνοντας επίδειξη ισχύος σε σχεδόν κάθε αγώνα. Ωστόσο ένα εξ’ αυτών των λαθών έλαβε χώρα στις χθεσινές κατατακτήριες δοκιμές στο Grand Prix Αμερικής.
Τα πάντα είχαν ξεκινήσει, όπως πάντα, αρκετά θετικά για τον Ολλανδό, αφού σκαρφαλωσε από νωρίς στην πρώτη θέση της κατάταξης στις μοναδικές ελεύθερες δοκιμές του τριημέρου. Εξίσου καλή ήταν και η παρουσία του στο Q1 και στο Q2, με όλα να δείχνουν πως η κατάκτηση της pole position ήταν οπώς συνήθως εξαιρετικά πιθανή.
Τα πράγματα όμως δεν εξελίχθηκαν τόσο εύκολα για τον ίδιο στα τελευταία λεπτά των κατατακτήριων δοκιμών, ενώ από την άλλη ο Charles Leclerc ήταν σταθερά λίγο πιο μπροστά. Έτσι στην τελευταία του απόπειρα να σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο ακολούθησαν δυο διαδοχικά λάθη. Συγκεκριμένα το πρώτο λάθος στο πέρασμα από την στροφή 1 έφερε και άλλο ένα, αυτή την φορά πιο σημαντικό, στην στροφή 19.
Το λάθος στην στροφή 19 ήταν αποτέλεσμα της προσπάθειας να αναπληρώσει τον χρόνο που έχασε με το γλιστρημα στην στροφή 1.
“Ήξερα ότι η στροφή 19 είναι στροφή με στενή κλήση, όμως το γλίστρημα μου στην 1 με ανάγκαζε πραγματικά να πιέσω στον υπόλοιπο γύρο.” δήλωσε αρχικά ο Verstappen και συνέχισε προσπαθώντας να εξηγήσει τι ακριβώς συνέβη.
“Δεν είχα υποστροφή απλώς προσπάθησα να μεγιστοποιήσω το πέρασμα μου από εκεί κάνοντας ουσιαστικά μια λάθος εκτίμηση για το πώς θα έπρεπε να περάσω. Είναι πολύ στενά τα περιθώρια όταν πιέζεις στο όριο.”
Και όντως ο 3 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής πίεζε στο όριο, αφού το χρονόμετρο σταμάτησε στο 1:34.718. Ήταν πιο γρήγορος επομένως από τον γύρο του pole man Charles Leclerc. Οι αγωνοδίκες ωστόσο προχώρησαν αμέσως στην διαγραφή του χρόνου του λόγω υπέρβασης των ορίων πίστας στην 19 ρίχνοντας τον Ολλανδό στην έκτη θέση.
Σίγουρα δεν είναι η ιδανική θέση για να εκκινήσει κανείς όμως ο Max Verstappen ουκ ολίγες φορές έχει καταφέρει να κερδίσει εκκινώντας ακόμα πιο πίσω.
“Δεν είναι το ιδανικό αλλά έχω εκκινήσει και από πιο πίσω. Το ζητούμενο είναι να έχεις καλό ρυθμό, γιατί αν έχεις θα προχωρήσεις και θα προσπεράσεις.” ανέφερε αρχικά.
Η αισιοδοξία του για τον αγωνα της Κυριακής ήταν εμφανής αφού όπως και ο ίδιος είπε υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης, και ακόμα περισσότεροι διαθέσιμοι βαθμοί.
Και ολοκλήρωσε κάνοντας σαφείς τις προθέσεις της Red Bull :
“Θέλουμε να κερδίσουμε και σήμερα απλά δεν ήταν η ιδανική μέρα για να το κάνουμε, ωστόσο είναι ένας μεγάλος αγώνας και υπάρχουν ακόμα πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε καλύτερα.”
Αξίζει να αναφερθεί πως ο Max Verstappen έχοντας ήδη κατακτήσει τον τρίτο κατά σειρά τίτλο του δεν φάνηκε να ανησυχεί ιδιαίτερα για τον επερχόμενο αγώνα. Μάλιστα, όπως φάνηκε από τις δηλώσεις του απέπνεε μάλλον σιγουριά για την θετική έκβαση του. Αντίθετα, στο έτερο γκαράζ της Red Bull ο Sergio Perez, ο οποίος βρίσκεται σε μάχη για την δεύτερη θέση με τον Lewis Hamilton έχει αναμφίβολα περισσότερους λόγους να ανησυχεί εκκινώντας ένατος.
Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο Instagram, YouTube, Tik Tok, Discord και Twitter.


https://x.com/F1/status/1715504585228353671?s=20