Βάθρο 11 χρόνια μετά για την Toro Rosso δια χειρός Kvyat

Το δεύτερο βάθρο στην ιστορία της Toro Rosso ήρθε 11 χρόνια μετά  δια χειρός Daniil Kvyat σε ένα grand prix  μεικτών συνθηκών. 

Ο Kvyat ήταν ένας από τους πρώτους οδηγούς που άλλαξε από ενδιάμεσα σε slick ελαστικά με 20 γύρους να απομένουν, επιτρέποντας του να ανέβει από την 12η στην 3η θέση.

Ο Ρώσος στην συνέχεια κατάφερε να προσπεράσει τον Lance Stroll για την δεύτερη θέση πριν χάσει την θέση του από τον Sebastian Vettel τρεις γύρους πριν το τέλος. Αλλά παρόλα αυτά εξασφάλισε ένα βάθρο-σοκ για την Toro Rosso.

“Είναι ένας απίστευτος αγώνας για τον εαυτό μου με πολλά πράγματα να συμβαίνουν, το ίδιο για όλους. Η αρχή του αγώνα ήταν έτσι και έτσι. Ήμασταν πάντα κάπου γύρω από το Top10 και πίστεψα ότι μερικοί βαθμοί ήταν πιθανοί σήμερα.”

“Την πρώτη φορά που επέλεξα να βάλω slick ελαστικά, ήταν η λάθος στιγμή. Την δεύτερη φορά, νομίζω ήταν η τέλεια στιγμή. Όταν είδα τους άλλους να μπαίνουν στα pit μετά από εμάς,  σκέφτηκα ” Αυτή είναι η στιγμή μας ” και είχα δίκιο.”

“Βγήκα από τα pits στην τρίτη θέση. Έπρεπε να προσπεράσω τον Stroll για την δεύτερη και από κει και πέρα απλά ήλπιζα να πάρει χρόνο στα γρηγορότερα αυτοκίνητα για να με πιάσουν στο τέλος του αγώνα.”

Αυτό ήταν το δεύτερο βάθρο στα της Toro Rosso στα 14 χρόνια της ιστορίας της και ήρθε μόλις 24 ώρες μετά την γέννηση του πρώτου παιδιού του Kvyat.

“Είμαι πολύ χαρούμενος με το βάθρο. Είναι φανταστικός αγώνα για την ομάδα, 11 χρόνια από το τελευταίο βάθρο με τον Sebastian το 2008” είπε ο Kvyat.

“Νομίζω ότι όλοι είναι πολύ χαρούμενοι σήμερα και από την μεριά μου επίσης. θα αφιέρωνα αυτό το βάθρο στην κοπέλα μου, Kelly και στην κόρη μου.”

Kvyat

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).

F1RACINGNEWS