Το μονοθέσιο της Ferrari για το 2024 θα είναι κατά “95%” καινούργιο σύμφωνα με τον επικεφαλή της Ferrari Fred Vasseur.
Η ομάδα το 2023 βρέθηκε στην τρίτη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών παρόλο που στους τελευταίους πέντε αγώνες είχαν τέσσερα βάθρα.
Παράλληλα ήταν η μοναδική ομάδα που κέρδισε κάποιον αγώνα πέρα από την Red Bull με τον Carlos Sainz στο Grand Prix της Σιγκαπούρης.
Οι Sainz και Leclerc δυσκολεύτηκαν με το απρόβλεπτο κράτημα της SF-23 και την κακή διαχείριση ελαστικών που οδήγησε σε έντονες διακυμάνσεις στον ρυθμό του μονοθεσίου από αγώνα σε αγώνα.
Τα πλεονεκτήματα του μονοθεσίου εντοπίζονται στο φρενάρισμα, στην ταχύτητα στην ευθεία και στην απόδοση στις κλειστές στροφές αλλά ο Vasseur λέει πως όλα τα εξαρτήματα θα αναθεωρήσουν για το 2024 πριν την παρουσίαση στις 13 Φεβρουαρίου!
“Επανάσταση.”
“Δεν ξέρω αν είναι η σωστή λέξη επειδή έχουμε τον ίδιο κανονισμό εδώ και τρία συνεχόμενα χρόνια όπου και δεν μπορείς να αλλάξεις μαζικά την κατάσταση.”
“Και πάλι μιλάμε για μερικά δέκατα του δευτερολέπτου. Μιλάμε για το 0.1% ή 0.2% της απόδοσης που ψάχνουμε. Όχι για το 5%.”
“Σίγουρα πρέπει να κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Δεν υποτιμώ το βήμα.”
“Αλλάζουμε το 95% των εξαρτημάτων του μονοθεσίου. Ίσως μπορείτε να το θεωρήσετε ως μια επανάσταση.”

O Sainz έχει ήδη δηλώσει πως το μονοθέσιο συμπεριφέρεται “διαφορετικά” από τις πρώτες του δοκιμές στον προσομοιωτή.
Ακόμα ο Vasseur εκτιμά ότι η Ferrari πρέπει να επικεντρωθεί στις δικές της βελτιώσεις κατά την διάρκεια του χειμώνα, πιστεύοντας ότι η ομάδα κάνει ένα “καλό βήμα μπροστά.” και στην συνέχεια να περιμένει τις δοκιμές στο Bahrain για να δει πως θα ανταποκριθεί στους αντιπάλους της.
“Τώρα η προσδοκία είναι ότι είμαστε συγκεντρωμένοι στον εαυτό μας. Κάνουμε ένα καλό βήμα μπροστά.”
“Αλλά στο τέλος είναι πάντα θέμα σύγκρισης.”
“Μπορεί να βελτιωθεί κατά 100, αλλά αν οι άλλοι βελτιώνονται κατά 120, θα φαίνεσαι ανόητος. Αν βελτιωθούν κατά 80 θα μοιάζεις με μέγα ήρωα.”
“Μέχρι στιγμής το πιο σημαντικό είναι να συνεχίσουμε να πιέζουμε, να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε.”
“Νομίζω ότι μέχρι στιγμής πάμε προς την σωστή κατεύθυνση. Δεν ξέρω αν οι άλλοι θα πάνε περισσότερο ή λιγότερο. Θα δούμε στο Bahrain.”
Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο Instagram, YouTube, Tik Tok, Discord και Twitter.