Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

Vasseur – “Είμαστε χαρούμενοι με τον βαθμό που πήραμε”

Ο επικεφαλής της Alfa Romeo, Frederic Vasseur, ήταν πολύ χαρούμενος με την απόδοση της ομάδας του στο Azerbaijan GP, όπου ο Kimi Raikkonen πήρε τον πρώτο βαθμό της χρονιάς.

O Kimi Raikkonen πήρε τον πρώτο βαθμό της χρονιάς μετά από ένα επεισοδιακό Azerbaijan Grand Prix. H Alfa Romeo είχε εναποθέσει τις ελπίδες της σε εκείνον, καθώς ο Giovinazzi εκκινούσε τελευταίος. Παρ’ όλα αυτά, ο Frederic Vasseur υπογράμμισε ότι και οι δύο οδηγοί της ομάδας είχαν εξαιρετικό ρυθμό, γεγονός άκρως ενθαρρυντικό.

“Μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι με τον βαθμό που πήραμε, ειδικά από την στιγμή που και τα δύο μονοθέσια έδειξαν καλό ρυθμό από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα. Εκκινούσαμε μακριά από τις ιδανικές θέσεις, αλλά όλη στην ομάδα έκαναν εξαιρετική δουλειά και μας επέτρεψαν να παλέψουμε για βαθμούς μέχρι τους τελευταίους γύρους.”

“Τερματίζοντας στην δέκατη θέση για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα είναι μία ανταμοιβή για την καθαρή οδήγηση, την στρατηγική που επέτρεψε στους οδηγούς να παλέψουν για βαθμούς και τα καλά pitstops. Στην επανεκκίνηση έπρεπε να κινηθούμε έξυπνα, καθώς όλοι θα έπαιρναν ρίσκα, αλλά στο τέλος καταφέραμε να πάρουμε έναν βαθμό.”

“Άλλη μία φορά δείξαμε την πρόοδο που έχουμε σημειώσει και το ότι βρισκόμαστε συνεχώς σε θέση να παλεύουμε για δεκάδα, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Έχουμε αυτοπεποίθηση κι οι τελευταίοι αγώνες ήταν πολύ ενθαρρυντικοί για εμάς, ώστε να πιέσουμε για να πετύχουμε τους στόχους μας.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeDiscord και Twitter.

Παύλος Γασπαρινάτος

Μεγάλος λάτρης της Formula 1 και του WRC. Ενίοτε παρακολουθώ και MotoGP ή οτιδήποτε κινείται σε 2 ή 4 τροχούς. Η πίεση του Σάκη Ζαφειρόπουλου με "ανάγκασε" να επισκεφτώ την πίστα Speed Park κι από τότε είμαι μεγάλος θαμώνας της συγκεκριμένης πίστας.