Vasseur – “Έχουμε μεγάλο περιθώριο βελτίωσης”

Ο Frederic Vasseur δήλωσε ότι η SF23 έχει «μεγάλο περιθώριο» για βελτίωση και δήλωσε ότι η Ferrari θα φέρει αναβαθμίσεις στη Jeddah, με σκοπό την περαιτέρω βελτίωση στην απόδοση

Οι Charles Leclerc και Carlos Sainz κατέλαβαν στις κατατακτήριες δοκιμές του GP Μπαχρέιν, την δεύτερη σειρά του grid, πίσω από την Red Bull των Max Verstappen και Sergio Perez. Παρόλο που ο ρυθμός της Ferrari στον γρήγορο γύρο ήταν ενθαρρυντικός, η απόδοση της SF23, σε ρυθμό αγώνα, ήταν λιγότερο εντυπωσιακή. Και αυτό συνέβη, διότι δυσκολευόταν να φτάσει την Red Bull και μάλιστα απειλήθηκε από την Aston Martin.

Ο Leclerc αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον αγώνα καθώς είχε πρόβλημα με τα ηλεκτρονικά ελέγχου στον κινητήρα, και ταυτόχρονα ο Sainz έχασε την τρίτη θέση από τον Fernando Alonso της Aston αφού «αποτελείωσε» τα λάστιχα προσπαθώντας να κρατήσει πίσω τον Ισπανό.

Σε δηλώσεις του ο αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari, Frederic Vasseur εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η Ιταλική ομάδα έχει «τεράστια περιθώρια» βελτίωσης με το τρέχον πακέτο της, παρά το κακό στήσιμο της SF23 στο Μπαχρέιν

Δυσκολευτήκαμε λίγο με την ισορροπία το Σαββατοκύριακο και αυτό σημαίνει ότι έχουμε μεγάλο περιθώριο βελτίωσης με το πακέτο μας“, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Vasseur.

Με αυτά που είχαμε στο Μπαχρέιν, νομίζω ότι είχαμε πολλά περιθώρια βελτίωσης, όσον αφορά την ικανότητα οδήγησης“.

Το πιο σημαντικό είναι να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι, έτσι ώστε να προσπαθήσουμε να πάρουμε το μέγιστο δυνατό από αυτό που έχουμε σήμερα. Ακόμα και αν φέρνουμε αναβαθμίσεις και βελτιώνουμε την κατάσταση και την ανταγωνιστικότητα του πακέτου. Πρέπει να μην σταματήσουμε να προσπαθούμε για το μέγιστο δυνατό“.

Λάβετε υπόψη ότι το Μπαχρέιν δεν είναι πολύ αντιπροσωπευτικό. Και δεύτερον, είμαστε ακόμα στο αρχικό στάδιο του μονοθεσίου“.

Σημαίνει ότι κάναμε τρεις ημέρες δοκιμών και τον αγώνα στο Μπαχρέιν, μόνο σε μία πίστα. Πρέπει να κατανοήσουμε καλύτερα το ίδιο το μονοθέσιο για να προσπαθήσουμε να πάρουμε το καλύτερο από το πακέτο που έχουμε“.

Μετά τον αγώνα, ο Sainz είπε ότι η υπερβολική φθορά των ελαστικών της Ferrari «ήταν τόσο κακή όσο πέρυσι», όταν η Scuderia εργάστηκε σκληρά για να μετριάσει τα προβλήματα.

Αλλά όταν ρωτήθηκε από την ιστοσελίδα, “motorsport.com” σχετικά με τα σχόλια του Sainz, ο Vasseur είπε ότι η υψηλή φθορά των ελαστικών ήταν το αποτέλεσμα της τραχιάς ασφάλτου του Μπαχρέιν σε συνδυασμό με τους οδηγούς του που προσπαθούσαν να καλύψουν την εγγενή έλλειψη απόδοσης, με τον Sainz να «αποτελειώνει» τα ελαστικά προσπαθώντας να κρατήσει τον Alonso πίσω.

Ένα μέρος της εξήγησης προέρχεται από το Μπαχρέιν. Και αυτό διότι αυτή η πίστα είναι πολύ επιθετική, όσον αφορά την πίεση που ασκεί στα ελαστικά. Για αυτό το λόγο αυξάνει όλες τις παραμέτρους“, απάντησε ο Vasseur.

Vasseur

Και είναι αλήθεια επίσης ότι αν έχεις έλλειψη ρυθμού, πρέπει να πιέσεις περισσότερο για να παραμείνεις στο μέγιστο του ρυθμού σου και καταστρέφεις περισσότερο τα πάντα“.

Με τη Ferrari να φέρνει αναβαθμίσεις στη Σαουδική Αραβία, ο Vasseur αναμένει από την ομάδα να κάνει ένα βήμα προς τα εμπρός στον επόμενο αγώνα που θα γίνει στην Jeddah, η οποία έχει πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά από το Sakhir

Σίγουρα δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι με την κατάσταση και θέλω να κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Τα χαρακτηριστικά της Jeddah είναι εντελώς διαφορετικά σε σύγκριση με το Μπαχρέιν όσον αφορά το κράτημα, την σκληρότητα και την χάραξη της πίστας. Επομένως είναι εντελώς μια διαφορετική ιστορία“.

Ήδη θα ταιριάζει λίγο περισσότερο και θα φέρουμε επίσης κάποιες αναβαθμίσεις στην Jeddah και ελπίζω ότι θα κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Είχαμε μια σαφή ανάλυση του τι κάναμε στο Μπαχρέιν. Σίγουρα έχουμε μια μακρά λίστα με πράγματα που πρέπει να βελτιώσουμε. Ελπίζω ότι στη Jeddah, θα μπορέσουμε να έχουμε μια πρώτη θετική αλλαγή“.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Αναστάσιος Αθανασιάδης

Λάτρης των γρήγορων αυτοκινήτων, αλλά και της Formula 1. Η αγάπη μου για τα μονοθέσια της Formula 1 μετράει από εποχή Schumi. Πάντα με απασχολούσε το τι γίνεται πριν και μετά τους αγώνες και είμαι τυχερός που μου δόθηκε η κατάλληλη ευκαιρία να μοιράζομαι τα ευρήματα μου, με το f1racingnews.gr

F1RACINGNEWS