Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

Vasseur – “Είχαμε σκαμπανεβάσματα στη σεζόν”

Ο Frederic Vasseur ανέφερε ότι η Ferrari πρέπει να δουλέψει για να είναι πιο αποτελεσματική το 2024 και είπε ότι ο Verstappen θα κάνει περισσότερα λάθη όταν θα βρίσκεται υπό πίεση από τους αντιπάλους του

Η Ferrari ολοκλήρωσε μια ακόμα χρονιά μακριά από την διεκδίκηση και την κατάκτηση του τίτλου. Παρά την δεδομένη κυριαρχία της Red Bull από το δεύτερο μισό του 2022 και μετά, η Ιταλική ομάδα άφησε για πολλοστή φορά την ελπίδα της πρωτιάς στον κόσμο της. Η Scuderia και με την έλευση του Vasseur άφησε μια ελπίδα αισιοδοξίας στους tifozi, την ώρα που ο 55χρονός Γάλλος προσπάθησε να βάλει τα πράγματα σε μια σειρά.

Μέχρι το GP Αζερμπαϊτζάν η Ferrari είχε καταφέρει λόγω δικών της λαθών να απέχει πάνω από τους 100 βαθμούς από την Red Bull, η οποία με τον Max Verstappen κυρίως, έδειχνε την πρωτιά της στο υπόλοιπο grid

Από το 2023 το μόνα καλά που μπορεί να κρατήσει η Ferrari, αυτό είναι η νίκη του Carlos Sainz στο GP Σιγκαπούρης και οι δεύτερες θέσεις του Charles Leclerc σε Las Vegas και Abu Dhabi.

Πιστεύω ότι στην αρχή της χρονιάς, οι προσδοκίες ήταν λίγο υψηλές από το αναμενόμενο. Καταλάβαμε γρήγορα την κατάσταση στην οποία ήμασταν, μετά από κάποιους γύρους στο Μπαχρέϊν και σε ορισμένα περάσματα μέσα από τον προσομοιωτή“, ανέφερε αρχικά ο αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari, Frédéric Vasseur.

Ξεκινήσαμε με το αριστερό στο Μπαχρέϊν, καθότι ήμασταν στην 3η θέση, εγκαταλείψαμε τον αγώνα και πήραμε ποινή για τον επόμενο αγώνα. Για τον Charles αυτό σήμαινε σχεδόν 25 βαθμούς ποινής. Χαμένοι οι 15 βαθμοί της 3ης θέσης, συν τους βαθμούς που δώσαμε στους άλλους αντιπάλους μας“.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό το πρόβλημα. Έχω κάνει τη λίστα μια-δυο φορές και έχω στο μυαλό μου την κατάταξη χωρίς τα προβλήματα με τις εγκαταλείψεις και τα άλλα θέματα. Σε γενικές γραμμές είχαμε σκαμπανεβάσματα στη διάρκεια της σεζόν. Παρατήσαμε περισσότερους βαθμούς από τους ανταγωνιστές μας και αυτό σημαίνει ότι είναι ένα άλλο θέμα που πρέπει να δουλέψουμε για το 2024. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά, για να είμαστε πιο ευκαιριακοί και πιο αποτελεσματικοί“.

Για τον Max Verstappen και την χρονιά κυριαρχίας του ο Vasseur ανέφερε τα εξής:

Νομίζω ότι δεν είναι σίγουρο ότι κάποιος έχει αμφιβολίες για αυτό που έκανε ο Max φέτος. Έκανε μια εντυπωσιακή σεζόν. Μονομάχησε με τον Checo στα πρώτα 3 τριήμερα και μετά ήταν σε άλλο πλανήτη“.

Ο Max δεν έκανε λάθος όλη τη σεζόν. Όταν δυσκολεύτηκε σε κατατακτήριες δοκιμές, όπως στην Jeddah, αυτό οφειλόταν σε μηχανικό πρόβλημα. Και μετά ήταν πάντα εκεί, πάντα έκανε καλές εκκινήσεις, χωρίς επαφή. Το μόνο λάθος που έκανε ήταν στο Las Vegas“.

Πιστεύω ότι τον πλησιάζουμε, είμαστε κοντά προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν θέλω να πω ότι τον πιέζουμε γιατί δεν είναι αλήθεια. Στο GP Abu Dhabi δεν ήταν ο Max υπό πίεση. Ωστόσο ήταν λίγο περισσότερο σε αυτό το θέμα από ό, τι ήταν στο Zandvoort, ή σε κάποια άλλα τριήμερα όταν ήταν ασταμάτητος“.

Vasseur

Δεν υπάρχει αμφιβολία για το γεγονός ότι ήταν κυρίαρχος σε όλη τη σεζόν. Και το μόνο θέμα για εμάς είναι ότι ο Verstappen, θα κάνει περισσότερα λάθη, όταν θα είναι υπό πίεση. Κανείς όμως δεν μπόρεσε να τον πιέσει αυτή τη σεζόν, εκτός από εμάς στα δύο ή τρία Grand Prix ή εκτός από τον Sainz στη Σιγκαπούρη. Απέχουμε αρκετά, για να τους ασκήσουμε αυτό το είδος πίεσης“.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Γιώργος Λιακόπουλος

Φίλος της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όταν δεν έχει F1 παρακολουθούμε MotoGP και WRC. Λάτρης της οδήγησης (ειδικότερα τις νυχτερινές ώρες) και υπέρμαχος της οδικής ασφαλείας. Βρίσκομαι στο F1racingnews από το Δεκέμβριο του 2019, χάρη στη θέληση και την επιθυμία για συνεργασία του ιδρυτή της, Σάκη Ζαφειρόπουλου.