Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Valtteri Bottas – “Θα μπορούσα να αμυνθώ πιο επιθετικά αν χρειαζόταν”

O Valtteri Bottas δηλώνει πως πρέπει να κρατήσει τα θετικά από το τριήμερο και να κοιτάζει μπροστά. Επιπλέον, ο Φινλαδός λέει πως είναι λογικό να έχουν διαφορετική οπτική αυτός και ο Russell για το ατύχημά τους.

Αναλυτικά οι δηλώσεις Valtteri Bottas

“Είμαι εντάξει σωματικά. Ήταν ένα σημαντικό ατύχημα, όμως προφανώς θα μπορούσε να είναι ακόμα χειρότερο σε τέτοια ταχύτητα. Ο George πλησίασε και αποφάσισε να κάνει την κίνηση. Προφανώς η πίστα είναι αρκετά στενή, υπάρχει μόνο μία στεγνή γραμμή και αυτός πήγε από την εξωτερική, υπήρχε χώρος όλη την ώρα για δύο μονοθέσια, όμως προφανώς το έχασε και με χτύπησε. Δεν έχω μιλήσει μαζί του ακόμα. Δεν έχω ακούσει τίποτα σχετικά με το τι ακριβώς σκεφτόταν και προφανώς θα έχει διαφορετική οπτική σε αυτό. Ήταν ένας δύσκολος αγώνας μέχρι τότε, από εκεί που ξεκίνησα δεν ήταν εύκολο να σκαρφαλώσω στην κατάταξη. Όμως πρέπει να κρατήσω όσα θετικά μπορώ από το τριήμερο και να συνεχίσω.”

FIA
Σε δηλώσεις του ο Valtteri Bottas μίλησε για τους ισχυρισμούς του George Russell, μην δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στα λεγόμενα του Βρετανού.

“Συγγνώμη, έχασα το αλουμινένιο μου καπέλο κάπου. Αυτή κι αν είναι θεωρεία. Πάντα θα αμύνομαι εναντίον οποιουδήποτε οδηγού. Δεν με ενθουτσιάζει ιδιαίτερα να χάνω θέσεις. Ήταν κανονική άμυνα, θα μπορούσε να είναι πιο επιθετική αν χρειαζόταν. Δεν συμφωνώ με τίποτα από αυτά απολύτως. Έκανα τα δικά μου. Δεν έχει σημασία σε ποιόν θα έκανα άμυνα, γιατί θα ήταν πάλι το ίδιο.”

“Προφανώς, ήξερε ακριβώς ότι θα ήταν βρεγμένα εκεί, επειδή ήμαστε εκεί σε κάθε γύρο. Και ήξερα επίσης, πως δεν ήταν σωστό μέρος να πας με τα λεία [ελαστικά]. Όμως πάτησε εκεί. Ήταν δική του επιλογή να πάει εκεί, έκανα την δουλειά μου προσπαθώντας να αμυνθώ, και δεν πρόκειται να κάνω άκρη και να του δώσω την στεγνή γραμμή πίσω. Έτσι πάει.”

Υπενθυμίζεται πως ο Valtteri Bottas έριξε εξ ολοκλήρου το φταίξιμο στον Βρετανό πιλότο της Williams.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Νίκος Δαφνομήλης

Μεγάλος φίλαθλος της Formula 1 από το 2005. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τεχνικό τομέα του αθλήματος και θαυμαστής όλων των ωραίων που έχει να προσφέρει. Μεγάλος φαν και του MotoGP. O μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι ένας μαγικός κόσμος!