MOTOGP

Valentino Rossi – Ήμαστε τυχεροί, πρέπει να προσευχηθούμε

Οι εικόνες είναι πραγματικά σοκαριστικές, το ότι ο κόσμος των αγώνων μοτοσυκλέτας δεν στερήθηκε ένα ανυπέρβλητο ταλέντο – Valentino Rossi – είναι απλά επειδή η τύχη χαμογέλασε στο άθλημα που αγαπάμε και ειδικότερα στον Valentino Rossi κατά της διάρκεια του αγώνα MotoGP στο Red Bull Ring.

Το βίντεο από κάτω μιλάει από μόνο του, καθώς μια ανεξέλεγκτη μοτοσυκλέτα περνάει “ξυστά” από την #46 Yamaha του Ιταλού. Ένα κλάσμα του δευτερολέπτου έκανε την διαφορά ανάμεσα στην τεράστια καλοτυχία και την άνευ προηγουμένου τραγωδία.

O Valentino Rossi είναι κάτι παραπάνω από αθλητής, όχι μόνο θρύλος στα δίκυκλα, αλλά και είδωλο στο άθλημα που πρωταγωνιστεί από τον προηγούμενο αιώνα.

Ο 41χρονος αγωνίζεται ακόμα στο κορυφαίο επίπεδο, και η 5η θέση την Κυριακή είναι ακόμα ένα πειστήριο του τεράστιου κουράγιου που διαθέτει ο Valentino Rossi.

Αδιαμφισβήτητα ο πιο σεβαστός αθλητής στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, ένας θρύλος της εποχής του που απολαμβάνει τον θαυμασμό και από την κοινότητα αγώνων με αυτοκίνητα όσο φυσικά και από την κοινότητα δικύκλων.
Επίσης, αποτελεί και έμπνευση για κάθε φέρελπι αναβάτη των 2 τελευταίων δεκαετιών.

Την ημέρα του ατυχήματος, ήταν εμφανώς σοκαρισμένος, και είπε στην αναφορά του στην ομάδα της Yamaha, “Ήταν πολύ τρομακτικό. Και οι 4 αναβάτες, αλλά ειδικά εγώ και ο Maverick, ήμαστε πολύ τυχεροί. Πρέπει να προσευχηθούμε σε κάποιον σήμερα, επειδή η κατάσταση ήταν πολύ επικίνδυνη.

“Πιστεύω είναι καλό να είσαι επιθετικός, σίγουρα, επειδή όλοι θέλουν να πάρουν το maximum, όμως για μένα δεν χρειάζεται να υπερβάλουμε, επειδή πρέπει να θυμόμαστε ότι το άθλημα είναι πολύ επικίνδυνο. Πρέπει να σεβεσαί τους αντιπάλους σου, ειδικά σε μια πίστα που πηγαίνεις πάντα με 300km/h.

“Έχω ήδη μιλήσει με τον Zarco, μου υποσχέθηκε ότι δεν το έκανε επίτηδες. Βγήκε αρκετά έξω στα φρένα και έκλεισε την πόρτα στον Franco, και με αυτή τη μοτοσυκλέτα, όταν πηγαίνεις με 300km/h έχεις το slipstream, έτσι ο Franco δεν είχε καμία ευκαιρία να φρενάρει.

“Ήταν με τον Maverick όταν μπήκαμε στη στροφή 3, και ένιωσα κάτι να έρχεται προς τα μένα. Νόμιζα πως ήταν η σκιά του ελικοπτέρου, επειδή μερικές φορές διέρχεται από την πίστα, όμως, τότε η μοτοσυκλέτα του Franco με πέρασε με απίστευτη ταχύτητα, και επίσης η μοτοσυκλέτα του Zarco πέρασε πάνω από τον Maverick.

“Άρα, ήμαστε πολύ τυχεροί, αλλά ελπίζουμε αυτό το είδος ατυχήματος να είναι ένα μάθημα για τους αναβάτες στο μέλλον ώστε να βελτιώσουν τη συμπεριφορά τους. Μίλησα με τον Franco, είναι καλά, προσπαθεί να μην σκέφτεται, αλλά όταν σκέφτεται, φοβάται.

“Η διαφορά σε αυτή τη περίπτωση είναι οτί κανείς δεν πληγώθηκε, όλοι οι αναβάτες είναι εντάξει, άρα αλλάζει η κατάσταση. Αν κάτι κακό συνέβαινε, θα ήταν εντελώς διαφορετικά. Ήταν δύσκολη η επανεκκίνηση, ειλικρινά, αλλά δεν είχαμε πολλές επιλογές.

“Άρα ξαναξεκίνισα, και στον αγώνα ήμουν καλά. Έκανα καλό αγώνα. Για εμάς με την Yamaha, δεν είναι εύκολα εδώ. Υποφέρουμε στην τελική ταχύτητα, άρα είναι δύσκολο να παλέψουμε με τις άλλες μοτοσυκλέτες, άλλα είχα καλό ρυθμό”.

“Δυστυχώς, είχα ένα πολύ επιθετικό προσπέρασμα από τον Binder στην στροφή 9 που με έβγαλε εκτός πίστας, και χάσαμε πολύ χρόνο και την επαφή με τους προπορευόμενους”.

“Τέλος πάντως, έκτοτε είχα ακόμα καλό ρυθμό, και μπόρεσα να φτάσω την 5η θέση. Μπορούμε καλύτερα, αλλά ήταν καλός αγώνας,” πρόσθεσε ο Valentino Rossi.

Καλό θα ήταν να θυμόμαστε πως πέρα από τους superstars όπως ο Valentino Rossi, το racing είναι οι αναβάτες και οι οδηγοί να πιέζουν στα άκρα κάθε Σαββατοκύριακο σε κάθε γωνιά του πλανήτη όπου το racing τρέχει στο αίμα τους, με τις ζωές τους σε κίνδυνο κάθε στιγμή.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYoutube και Twitter.

Νίκος Δαφνομήλης

Μεγάλος φίλαθλος της Formula 1 από το 2005. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τεχνικό τομέα του αθλήματος και θαυμαστής όλων των ωραίων που έχει να προσφέρει. Μεγάλος φαν και του MotoGP. O μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι ένας μαγικός κόσμος!