MOTOGP

Valencia, Sprint: Μείωσε ξανά στους 14 ο επιβλητικός Jorge Martin!

H ώρα του μεγάλου τελικού πλησιάζει, με το ενδιαφέρον να αναζωπυρώνεται μετά την 9η νίκη του Martin σε Sprint φέτος. 5ος κατετάγη ο Bagnaia, που όμως κρατά ακόμη την τύχη στα χέρια του. Binder, Marc Marquez συμπλήρωσαν την τριάδα…

Σπουδαία εμφάνιση και εμφατική νίκη για τον Jorge Martin στο Sprint της Valencia. Ο αναβάτης της Pramac είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στους αγώνες Sprint, μιας και έχει νικήσει τους 9 από τους 19! Έτσι, σβήνει το 1/3 της διαφοράς του από τον Bagnaia, και θα αγωνιστεί αύριο σε ένα Grand Prix…όλα για όλα.

Κάνοντας καλή εκκίνηση μπήκε ‘σφήνα’ στο γκρουπ των πρωτοπόρων, και άμεσα έκανε εκπληκτική επίθεση στον μεγάλο του αντίπαλο, για την 4η θέση στην κατάταξη. Έπειτα, εκμεταλλεύτηκε την μάχη Vinales/Binder, και πέρασε στην πρωτοπορία, την οποία υπερασπίστηκε άνετα ως το τέλος.

Αρκεί η 5η θέση στον Bagnaia αύριο

Εν αντιθέσει με το πρωί, ο Bagnaia απογοήτευσε, ‘πληρώνοντας’ την επιλογή του μεσαίου ελαστικού, που αποδείχθηκε λανθασμένη. Επίσης, στο φινάλε δέχθηκε τεράστια πίεση από τον Di Giannantonio, τερματίζοντας στην 5η θέση…αγκομαχώντας.

Παρόλα αυτά, ο Ιταλός εξακολουθεί να έχει τις περισσότερες πιθανότητες με το μέρος του, μιας και στον αυριανό ‘τελικό’ του αρκεί η 5η θέση.

Ένα ακόμη βάθρο, μάλλον το τελευταίο, χάρισε στη Honda o Marc Marquez. O Ισπανός ήταν ανταγωνιστικός, και υπενθύμισε το μοναδικό ταλέντο που διαθέτει.

Συντροφιά στους Ισπανούς στο βάθρο έκανε ο Brad Binder. Για ακόμη μια φορά ο αναβάτης της ΚΤΜ ξεχώρισε, και διεκδίκησε μέχρι το φινάλε ακόμα και τη νίκη. Aυτό ήταν το 7ο βάθρο σε Sprint για τον, οριστικά, 4ο της βαθμολογικής κατάταξης.

Αν και συγκαταλεγόταν στα φαβορί για νίκη, ο Vinales…λιγοψύχησε και δε μπόρεσε τίποτα περισσότερο από την 4η θέση.

Αύριο στις 16.00 ώρα Ελλάδος, ο επίλογος της σεζόν στη Valencia...

Αναλυτικά η κατάταξη του τελευταίου Sprint:

Διαβάστε τα νέα της F1 εδώ, ενώ μπορείτε να μας βρείτε σε InstagramYouTubeTik Tok,Discord ,Twitter.