Ακυρώθηκε το Τουρκικό GP, δύο αγώνες θα διεξαχθούν στην Αυστρία

Η Formula 1 αποφάσισε να διοργανώσει διπλό αγώνα στο Red-Bull Ring, καθώς το Τουρκικό Grand Prix δεν θα διεξαχθεί λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας.

Λίγες εβδομάδες αφού ανακοινώθηκε ότι το Τουρκικό Grand Prix θα επιστρέψει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο καλεντάρι της Formula 1, οι ιθύνοντες του σπορ αναγκάστηκαν να αναπροσαρμόσουν τα πλάνα τους.

Η διεξαγωγή του Τουρκικού Grand Prix ήταν αμφίβολη μετά την απόφαση της Βρετανικής κυβέρνησης να προσθέσει την Τουρκία στην κόκκινη λίστα, οι ταξιδιώτες της οποίας πρέπει να κάνουν υποχρεωτική καραντίνα δύο εβδομάδων. Με την πλειοψηφία των ομάδων να έχουν την βάση τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, ήταν δεδομένο ότι κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να συμβεί.

Μέσω επίσημης ανακοίνωσης, η F1 επιβεβαίωσε ότι η Τουρκία βγαίνει εκτός καλεντάρι, ενώ έγιναν και αναπροσαρμογές στο πρόγραμμα, προκειμένου να είναι εφικτή η διεξαγωγή back-to-back αγώνα στο Red Bull Ring της Αυστρίας. Έτσι, το Γαλλικό Grand Prix θα διεξαχθεί στις 20 Ιουνίου, ενώ οι δύο αγώνες στην Αυστρία θα διεξαχθούν στις 27 Ιουνίου και στις 4 Ιουλίου.

“Όλοι ανυπομονούσαμε να τρέξουμε στην Τουρκία, αλλά οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί δεν επιτρέπουν την διεξαγωγή του αγώνα. Η F1 έδειξε και πάλι ότι μπορεί να αντιδράσει και να βρίσκει λύσεις γρήγορα και είμαστε χαρούμενοι που θα διεξαχθεί διπλός αγώνας στην Αυστρία, γεγονός που σημαίνει ότι το καλεντάρι θα συνεχίσει να αποτελείται από 23 αγώνες,” δήλωσε ο CEO της F1, Stefano Domenicali.

“Θέλω να ευχαριστήσω τον promoter και τις αρχές της Τουρκίας για όλες τους τις προσπάθειες και θέλω να ευχαριστήσω τους promoters της Γαλλίας και της Αυστρίας για την ταχύτητα, την ευελιξία και τον ενθουσιασμό που επέδειξαν. Είχαμε γόνιμες συζητήσεις με όλους τους promoters από την αρχή της χρονιάς και συνεχίζουμε να δουλεύουμε στενά μαζί τους.”

Turkish Grand Prix 2020
Η Τουρκία τόνισε ότι θα είναι διαθέσιμη για τυχόν αλλαγές που θα προκύψουν στο φετινό καλεντάρι, αν, φυσικά, το απαιτήσουν οι συνθήκες.

“Αυτό που έγινε με την ημερομηνία δεν ελαττώνει το πάθος μας και τον λόγο ύπαρξης μας, να προσφέρουμε, δηλαδή, στους θεατές το καλύτερο δυνατό προϊόν,” δήλωσε ο διευθυντής του managing του Γαλλικού Grand Prix, Eric Boullier.

“Καταλαβαίνουμε ότι αυτή η αλλαγή θα έχει επίπτωση στην παρουσία των θεατών και των συνεργατών και ζητάμε συγγνώμη για αυτό. Οι ομάδες μας ήδη δουλεύουν, για να εξασφαλίσουν ότι το υπόλοιπο του προγράμματος μας θα παραμείνει ανεπηρέαστο.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeDiscord και Twitter.

Παύλος Γασπαρινάτος

Μεγάλος λάτρης της Formula 1 και του WRC. Ενίοτε παρακολουθώ και MotoGP ή οτιδήποτε κινείται σε 2 ή 4 τροχούς. Η πίεση του Σάκη Ζαφειρόπουλου με "ανάγκασε" να επισκεφτώ την πίστα Speed Park κι από τότε είμαι μεγάλος θαμώνας της συγκεκριμένης πίστας.

F1RACINGNEWS