Formula 1ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

ΈΚΤΑΚΤΟ – Στο καλεντάρι της F1 η Τουρκία

Με ανακοίνωσή της η F1 επιβεβαίωσε την εισαγωγή της Τουρκίας στο φετινό πρόγραμμα αγώνων με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται, μέχρι στιγμής, στους 17.

Το αρχικο 22 αγώνων πρόγραμμα “ακυρώθηκε” βίαια λόγω της πανδημίας του Covid-19, που οδήγησε στην ακύρωση ή αναβολή των πρώτων 10 αγώνων.

Οι τελευταίοι αγώνες που επιβεβαιωμένα θα είναι στο φετινό καλεντάρι, περιλαμβάνουν την επιστροφή στο Istanbul Park στην Τουρκία, και 2 αγώνες στο Bahrain International Circuit πριν το φινάλε στο Yas Marina.

Το “Istanbul Park” επιστρέφει στο καλεντάρι της F1 μετά από 9 χρόνια. Ο τελευταίος αγώνας διεξήχθη τον Μάιο του 2011, με νικητή τον Sebastian Vettel με τη Red Bull.

Istanbul Park
Η εκκίνηση του Τουρκικού Grand Prix το 2011
Οι τρεις τελευταίοι αγώνες θα είναι σε συνεχόμενα Σαββατοκύριακα. Ο δεύτερος αγώνας του Bahrain θα λέγεται επίσημα Sakhir Grand Prix.

Η F1 δεν έχει επιβεβαιώσει επίσημα ποιά διάταξη της πίστας του Bahrain θα χρησιμοποιηθεί για τους δύο αγώνες. Αναμένεται να χρησιμοποιηθεί η μικρή ‘εξωτερική’ χάραξη για τον δεύτερο αγώνα.

Το Dhabi Grand Prix αναμένεται να είναι το φινάλε. Αλλά, ενώ η F1 επιβεβαίωσε την ακύρωση του Κινέζικου Grand Prix, η κατάσταση για το Vietnam Grand Prix παραμένει θολή. Ο αγώνας ήταν αρχικά προγραμματισμένος να γίνει στο Hanoi τον Απρίλιο, ωστόσο δεν βρίσκεται στο πρόγραμμα. Αναμένεται σύντομα μια ενημέρωση.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε πως οι Τουρκία, Bahrain και Abu Dhabi θα είναι μέρος της σεζόν 2020,είπε ο F1 chairman και CEO, Chase Carey.

Turkish Grand Prix
Η ευθεία εκκίνησης – τερματισμού του “Istanbul Park” στον αγώνα του 2010

Αυτός ο χρόνος έχει φέρει την Formula 1 και τον κόσμο μπροστά σε μια πρωτοφανή πρόκληση και θέλουμε να τιμήσουμε όλους στην Formula 1, την FIA,τις ομάδες, και τους συνεργάτες μας που το κατέστησαν αυτό δυνατό.

Ενώ είμαστε όλοι απογοητευμένοι που δεν καταφέραμε να επιστρέψουμε σε μερικούς από τους αρχικά προγραμματισμένους αγώνες, είμαστε πεπεισμένοι πως η σεζόν έχει αρχίσει καλά και θα συνεχίσει να δίνει χαρές με παραδοσιακές και καινούριες πίστες ώστε να διασκεδάσουν τους φιλάθλους.

Η Formula 2 θα πραγματοποιήσει 2 αγώνες της F1 στο Bahrain, ολοκληρώνοντας το 24 αγώνων πρόγραμμά της.

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα έως τώρα

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYoutube και Twitter.

Νίκος Δαφνομήλης

Μεγάλος φίλαθλος της Formula 1 από το 2005. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τεχνικό τομέα του αθλήματος και θαυμαστής όλων των ωραίων που έχει να προσφέρει. Μεγάλος φαν και του MotoGP. O μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι ένας μαγικός κόσμος!