Επιστροφή της Τουρκιάς στο καλεντάρι της F1

Το Istanbul Park επιστρέφει στο καλεντάρι της F1 το τριήμερο 1-3 Οκτωβρίου, αντικαθιστώντας το Grand Prix της Σιγκαπούρης, το οποίο ακυρώθηκε τον προηγούμενο μήνα.

Μετά την ανακοίνωση ότι η F1 δεν θα αγωνιστεί την φετινή χρονιά στους στενούς δρόμους της Σιγκαπούρης, σήμερα ανακοινώθηκε ότι την θέση της Marina Bay θα πάρει το Istanbul Park, όπου πέρσι ο Lewis Hamilton κατέκτησε και μαθηματικά τον 7ο τίτλο της καριέρας του.

Η Τουρκία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί μέσα στον Ιούνιο, αλλά ταξιδιωτικοί περιορισμοί δεν επέτρεψαν την διεξαγωγή του αγώνα. Ωστόσο, το Istanbul Park επιστρέφει στο καλεντάρι της F1 και ο αγώνας θα διεξαχθεί το τριήμερο 1-3 Οκτωβρίου.

“Μετά από συζητήσεις με άλλους promoters είμαστε σίγουροι ότι θα μπορέσουμε να ταξιδέψουμε στην Τουρκία με ασφάλεια. Η κοινότητα της F1 θα συνεχίσει να ταξιδεύει αυτήν την σεζόν με πολύ ισχυρά μέτρα ασφαλείας. Μέχρι τώρα έχουμε κάνει 44.000 τεστ, έχοντας μόλις 27 θετικά δείγματα, ποσοστό 0,06%, με τα περισσότερα θετικά δείγματα να έρχονται στην αρχή της χρονιάς,” ανέφερε σε ανακοίνωσή της η F1.

“Είμαστε πολύ χαρούμενοι που επιστρέφουμε στην Τουρκία και το Intercity Istanbul Park. Ελπίζουμε να δούμε περισσότερους σπουδαίους αγώνες ξανά σε μία από τις πιο ωραίες πίστες του κόσμου. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Intercity Istanbul Park και τον Vural Ak για τις προσπάθειες του,” δήλωσε ο CEO της F1, Stefano Domenicali.

” Έχουμε δείξει ότι μπορούμε να προσαρμοστούμε και υπάρχει ενδιαφέρον για το σπορ. Ελπίδα μας είναι να πάμε σε όσες περισσότερες πίστες γίνεται. Έχουμε καλές συζητήσεις με όλους τους promoters από την αρχή της χρονιάς, και συνεχίζουμε να δουλεύουμε μαζί τους αυτήν την περίοδο.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik Tok,Discord και Twitter.

Παύλος Γασπαρινάτος

Μεγάλος λάτρης της Formula 1 και του WRC. Ενίοτε παρακολουθώ και MotoGP ή οτιδήποτε κινείται σε 2 ή 4 τροχούς. Η πίεση του Σάκη Ζαφειρόπουλου με "ανάγκασε" να επισκεφτώ την πίστα Speed Park κι από τότε είμαι μεγάλος θαμώνας της συγκεκριμένης πίστας.

F1RACINGNEWS