Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Tsunoda – “Τα λάθη που έκανα ήταν απαράδεκτα”

O rookie οδηγός της Alpha Tauri, Yuki Tsunoda, ήταν ειλικρινής για την εμφάνιση που έκανε στο Emilia Romagna Grand Prix, λέγοντας ότι τα λάθη που έκανε ήταν απαράδεκτα.

Η Alpha Tauri είχε τον ρυθμό στο στεγνό, για να πάρει ένα δυνατό αποτέλεσμα στην Imola και στο βρεγμένο, η ομάδα φαινόταν, επίσης, ανταγωνιστική, φορώντας τα intermediates. Ωστόσο, ο Yuki Tsunoda, εκκινώντας τελευταίος, τερμάτισε δωδέκατος, εκτός βαθμών κι έχοντας τιμωρηθεί με ποινή πέντε δευτερόλεπτων για παραβίαση των ορίων της πίστας.

Ο Ιάπωνας έχασε το πίσω μέρος του μονοθεσίου του στο Q1 προτού προλάβει να γράψει χρόνο. Την ημέρα του αγώνα, στο βρεγμένο οδόστρωμα, ανέβηκε από την 10η στην 13η θέση, έχοντας, όμως αρκετές εξόδους, μερικές από τις οποίες τράβηξαν την προσοχή των αγωνοδικών.

“Το να κάνω λάθη δύο συνεχόμενες μέρες, είναι απαράδεκτο για μένα. Πραγματικά απαράδεκτο. Έμαθα αυτή την φορά από αυτά, για να μην τα επαναλάβω την επόμενη,” δήλωσε ο Tsunoda.

O teammate του, Pierre Gasly, εκκίνησε πέμπτος και τερμάτισε έβδομος παρά το γεγονός ότι εκκίνησε τον αγώνα με λάθος ελαστικά, γεγονός που κατέστρεψε το πρώτο stint του. Το γεγονός ότι ο ρυθμός και των δύο οδηγών της Alpha Tauri ήταν πολύ καλός εκνεύρισε ακόμη περισσότερο την ομάδα για το αποτέλεσμα.

“Για μένα, το λάθος στο Q1 είναι ξεκάθαρα δικό μου. Ακόμη και στο Q1, καθώς είχα δει την απόδοση του μονοθεσίου, δεν έπρεπε να πιέσω τόσο πολύ. Δεν ξέρω γιατί. Πίεσα πολύ ενώ δεν έπρεπε.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Παύλος Γασπαρινάτος

Μεγάλος λάτρης της Formula 1 και του WRC. Ενίοτε παρακολουθώ και MotoGP ή οτιδήποτε κινείται σε 2 ή 4 τροχούς. Η πίεση του Σάκη Ζαφειρόπουλου με "ανάγκασε" να επισκεφτώ την πίστα Speed Park κι από τότε είμαι μεγάλος θαμώνας της συγκεκριμένης πίστας.