Toto Wolff – “Δεν υπάρχει ‘ρήτρα Verstappen’ στο συμβόλαιο”

Ο επικεφαλής της Mercedes και Διευθύνων Σύμβουλος (CEO), Toto Wolff, εξηγεί τον λόγο που ο Lewis Hamilton υπέγραψε συμβόλαιο με την ομάδα μόνο για ένα έτος.

O Toto Wolff επίσης διέψευσε τους ισχυρισμούς που ήθελαν τον Hamilton να απαιτεί να έχει το δικαίωμα του βέτο αναφορικά με τον ομόσταυλό του – λεγόμενη και ως ‘ρήτρα Verstappen’ – και πως είχε απαιτήσει μερίδιο από τα κέρδη της ομάδας από την Formula 1 λόγω της προσοχής που φέρνει στο άθλημα.

Η Mercedes ανακοίνωσε σήμερα πως ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής υπέγραψε νέα συμφωνία, ώστε να συνεχίσει να οδηγάει για την ομάδα. Ωστόσο, μετά το πολυετές συμβόλαιό του με την ομάδα, ο Hamilton υπέγραψε για μόλις ένα έτος, για το 2021.

Ο Toto Wolff είπε πως “από κοινού συμφώνησαν σε μονοετές συμβόλαιο” after delays to their discussions led them to postpone agreement on 2022 and beyond.

“Πρώτα από όλα, υπάρχει μία ουσιώδης αλλαγή στους κανονισμούς του 2022,” εξήγησε ο Toto Wolff. “Θέλουμε επίσης να δούμε πως αναπτύσσεται ο κόσμος και η εταιρία.”

Oι διαπραγματεύσεις διακόπηκαν από το καθυστερημένο τέλος της σεζόν και την διάγνωση του Hamilton για Covid-19 στον Δεκέμβριο.

“Επειδή μας πήγε αργά, θέλαμε να συζητήσουμε το συμβόλαιο στο τέλος της σεζόν, μεταξύ των αγώνων του Bahrain, όμως τότε ο Lewis δεν ένιωθε καλά. Στο τέλος ξεκινήσαμε την κουβέντα για διαπραγματεύσεις ακριβώς πριν τα Χριστούγεννα.”

“Ήταν σημαντικό να το τελειώσουμε το συντομότερο δυνατόν και έτσι σκεφτήκαμε να αναβάλουμε την κουβέντα για το 2022 και μετά, για αργότερα μέσα στο 2021.”

Lewis Hamilton
Παρά το προχωρημένο του χρόνου της συμφωνίας, ο Toto Wolff είπε πως δεν υπήρχε ποτέ καμία αμφιβολία από καμία πλευρά πως θα έφταναν σε συμφωνία.

“Υπάρχουν αβεβαιότητες στον κόσμο που επηρεάζουν τον τρόπο που λειτουργεί το άθλημα που έχει επιρροή στα έσοδά μας, στην τηλεόραση, στα έσοδα από χορηγούς,” είπε. “Η Daimler και η Mercedes βρίσκονται σε μία τεράστια μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση και αυτό σημαίνει επενδύσεις. Έτσι, ζούμε σε μία οικονομική πραγματικότητα που είναι πολύ διαφορετική από αυτό που ήταν πριν λίγα χρόνια.”

“Όμως, έχοντας πει αυτό, βρισκόμαστε σε σύμπνοια , ο Lewis και εγώ και το ευρύτερο γκρουπ στην Mercedes, σχετικά με την κατάσταση. Έτσι, δεν υπήρχε ποτέ διαφορά ανάμεσα στις απόψεις. Ήταν απλά το ότι νιώσαμε πως πρέπει να βάλουμε μία υπογραφή στο συμβόλαιο για το 2021 επειδή πρέπει να ξεκινήσουμε και μετά να βρούμε χρόνο μέσα στο 2021, νωρίτερα από ότι τώρα, για να συζητήσουμε το μέλλον.”

“Και δεν είναι μόνο ειδικά για το 2022 αλλά και μετά και δεν είναι κάτι που θέλαμε να διευθετήσουμε μέσω τηλεδιάσκεψης μεταξύ Χριστουγέννων και τέλη Ιανουαρίου.”

Άλλες φήμες ήθελαν τον Hamilton να ζητάει δικαίωμα άσκησης βέτο σχετικά με τον πιθανό ομόσταυλό του, και πως πίεσε για μερίδιο των εσόδων της ομάδας από την Formula 1. Ο Toto Wolff αρνήθηκε και τις δύο φήμες.

“Για τις ρήτρες που υπήρχαν εκεί έξω στον Τύπο, δεν ξέρω από που βγήκαν αυτά επειδή τίποτα δεν αληθεύει.”

“Το διάβασα αυτό, την βρήκα ενδιαφέρουσα οπτική, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν υπήρχε δευτερόλεπτο συζητήσεων σχετικά με ρήτρα συγκεκριμένου οδηγού. Δεν το έχει ζητήσει ποτέ εδώ και 8 χρόνια και είναι απόφαση ομάδας.”

“Η άλλη ρήτρα για διαμοιρασμό εσόδων ή μερίδιο εσόδων… αυτή η φήμη ήταν αβάσιμη επίσης, άρα τίποτα από αυτά δεν ήταν μέρος των συζητήσεών μας.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTube και Twitter.

Νίκος Δαφνομήλης

Μεγάλος φίλαθλος της Formula 1 από το 2005. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τεχνικό τομέα του αθλήματος και θαυμαστής όλων των ωραίων που έχει να προσφέρει. Μεγάλος φαν και του MotoGP. O μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι ένας μαγικός κόσμος!

F1RACINGNEWS