Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

Toto Wolff – Δεν έχουμε χώρο για την Red Bull

Η Mercedes δεν θα προμηθεύσει με κινητήρες την Red Bull και την AlphaTauri μόλις αποχωρήσει η Honda από την Formula 1 στο τέλος του 2021, είπε ο Toto Wolff την Παρασκευή.

Ο Αυστριακός, Διευθυντής και μερικός ιδιοκτήτης της Mercedes F1 team, Toto Wolff, είπε στο Eifel Grand Prix πως δεν υπάρχει χώρος για την Red Bull.

Η Mercedes προμηθεύει με κινητήρες την ομάδα της, την Racing Point και την Williams, και θα συνεργάζεται με την McLaren από το 2021. Η Ferrari προμηθεύει την ομάδα της, καθώς και τις Haas και Alfa Romeo.

Honda
H Honda ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα πως αποσύρεται ως προμηθεύτρια εταιρία κινητηρίων μονάδων.

Ερωτηθείς για το αν ηMercedes θα ήταν ανοιχτή να προμηθεύσει την Red Bull με κινητήριες μονάδες, ο Toto Wolff είπε: “Όχι … έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που σχεδόν δε μπορούμε να παράγουμε κινητήρες για όλους μας. Έτσι δεν υπάρχει χώρος”

Ο μόνος εναπομείναντας προμηθευτής είναι η Renault, που θα έχει μόνο την δικιά της ομάδα, μετονομασμένη σε Alpine F1 team από την επόμενη χρονιά, και θα είναι υποχρεωμένη από τους κανονισμούς να παρέχει κινητήρες στην Red Bull αν χρειαστεί.

Το αφεντικό της Renault, Cyril Abiteboul, είπε πως η Red Bull δεν έχει επικοινωνήσει ακόμα με τον Γαλλικό κατασκευαστή, με τον οποίο “χώρισαν” έχοντας πρώτα κερδίσει 4 “double” το 2010-2013.

Το αφεντικό της Red Bull, Christian Horner, είπε πως όλες οι επιλογές είναι ανοιχτές και θα ληφθούν σοβαρά υπόψιν, με την προϋπόθεση πως και οι δύο ομάδες της Red Bull θα έχουν τον ίδιο προμηθευτή.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYoutube και Twitter.

Νίκος Δαφνομήλης

Μεγάλος φίλαθλος της Formula 1 από το 2005. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τεχνικό τομέα του αθλήματος και θαυμαστής όλων των ωραίων που έχει να προσφέρει. Μεγάλος φαν και του MotoGP. O μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι ένας μαγικός κόσμος!