ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

Tost – Μπορούμε να ολοκληρώσουμε την σεζόν χωρίς ποινή για αλλαγή κινητήρα

Ο επικεφαλής της Alpha Tauri Franz Tost είναι σίγουρος ότι η ομάδα του μπορεί να ολοκληρώσει όλη την σεζόν χωρίς να δεχτεί κάποια ποινή για αλλαγή κινητήρα.

Μία επιθετική προσέγγιση στην ανάπτυξη του κινητήρα της Honda το 2019 οδήγησε τα μονοθέσια της Red Bull και της Toro Rosso νυν Alpha Tauri να δεχτούν αρκετές ποινές, ωστόσο ο Tost πιστεύει ότι δεν θα συμβεί το ίδιο και φέτος.

Ερωτηθείς εάν μπορούν να βγάλουν όλη την σεζόν χωρίς να δεχτούν ποινή για κινητήρα ο Tost απάντησε :”Ναι, έτσι νομίζω.”

Εχουμε ακόμα τον ίδιο κινητήρα στο μονοθέσιο και αν τερματίσουμε χωρίς κάποια αποτυχία τότε θα έχουμε κάνει ήδη μεγάλα βήματα.”

Στο παρελθόν αλλάζαμε πάντα την μονάδα ισχύος κατά την διάρκεια των δοκιμών και μέχρι τώρα αυτό δεν έχει συμβεί.

Ο Tost είναι πεπεισμένος ότι η τελευταία μονάδα ισχύος της Honda είναι ένα “μεγάλο βήμα προς τα εμπρός“,αλλά τόνισε ότι θα χρειαστούν μερικοί αγώνες για να καταλάβουν τα κέρδη που ίσως έχει στην απόδοση.

Αυτό ήταν ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός. Είναι η τρίτη χρονιά που δουλεύουμε μαζί τους.”

Αν κοιτάξετε πως η μονάδα ισχύος είναι τοποθετημένη στο μονοκοκ σε σύγκριση με την πρώτη χρονιά είναι πολύ διαφορετική.”

Όλα είναι βελτιστοποιημένα, από τα ηλεκτρικά κουτιά μέχρι τις αντλίες νερού. Όλα αυτά για να έχουμε ένα καλύτερο κέντρο βάρους, κατανομή βάρους και φυσικά αυτό βοηθά. Είναι ένας διαφοροποιητής της απόδοσης.”

Και έκαναν και μεγάλα βήματα μπροστά από την πλευρά της αξιοπιστίας και από την πλευρά των επιδόσεων.”

Ποσο; Αυτό θα το δούμε μετά από 2-3 αγώνες καθώς δεν ξέρουμε τι έχουν κάνει οι άλλες ομάδες. “

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).