Tost – “Ελπίζω να έχουμε παρόμοια απόδοση στους επόμενους αγώνες”

Ο επικεφαλής της Alpha Tauri, Franz Tost, ήταν πολύ ευχαριστημένος με την απόδοση της ομάδας του στο Grand Prix του Μονακό.

Ο Pierre Gasly πήρε το καλύτερο αποτέλεσμα της χρονιάς για την ομάδα του Franz Tost, τερματίζοντας στην πέμπτη θέση στο Grand Prix του Μονακό. Από την άλλη μεριά ο Yuki Tsunoda πλήρωσε τις χθεσινές κακές κατατακτήριες δοκιμές, με αποτέλεσμα σήμερα να μην μπορεί να προσπεράσει τα προπορευόμενα μονοθέσια.

Ο Tost, εκτός των άλλων, αναφέρθηκε και στην εξαιρετική άμυνα που έπαιξε ο Gasly πάνω στον Hamilton, με τον Γάλλο να κρατάει πίσω του τον 7 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή.

“Συγχαρητήρια στην Red Bull, τον Max Verstappen και την Honda για την νίκη τους εδώ στο Μονακό. Ήταν ωραίο που είδαμε οπαδούς στην εξέδρα, γεγονός που δημιούργησε ωραία ατμόσφαιρα. Ο Pierre εκκίνησε από την 6η θέση κι έκανε καλή εκκίνηση, παίζοντας καλή άμυνα απέναντι στον Hamilton και διαχειριζόμενος πολύ σωστά τα ελαστικά του.”

“Τον καλέσαμε να μπει στα pits, για να του βάλουμε τα σκληρά ελαστικά και, παρ’ όλο που δυσκολεύτηκε μέχρι να τα φέρει στο σωστό παράθυρο λειτουργίας, αμύνθηκε εξαιρετικά απέναντι στον Hamilton. Όσον αφορά τον Yuki, δεν έχει αγωνιστεί ποτέ ξανά στο Μονακό. Άρα, αυτός ήταν ο πρώτος του αγώνας στο Μονακό, σε μία πίστα η οποία είναι δύσκολη να την μάθεις οδηγώντας ένα μονοθέσιο F1.”

O Tost αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο Yuki Tsunoda καθ’ όλη την διάρκεια του τριημέρου.

“Μετά από την εξαιρετική του επίδοση στο FP1 είχε ένα μικρό ατύχημα στο FP2, αλλά μπόρεσε να συνεχίσει να χτίζει εμπιστοσύνη με το μονοθέσιο στο FP3. Οι κατατακτήριες ήταν πιο δύσκολες για εκείνον. Έχασε αρκετό χρόνο με το ζύγισμα και δεν μπόρεσε να κάνει έναν επιπλέον γύρο.”

“Σήμερα είχε έναν καθαρό αγώνα κι είμαι σίγουρος ότι κέρδισε πολλή εμπειρία εδώ στο Μονακό, εμπειρία που θα τον βοηθήσει στο μέλλον. Είναι θετικό που τερματίσαμε στην έκτη θέση, καθώς τώρα βρισκόμαστε εκεί όπου αρχίσαμε την σεζόν κι ελπίζω να έχουμε παρόμοια απόδοση στους επόμενους αγώνες.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Total
0
Shares
Related Posts