Ο Todt προειδοποιεί τον Nikita Mazepin για ‘σοβαρές συνέπειες’

Ο πρόεδρος της FIA, Jean Todt, ξεκαθάρισε πως θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες αν ο Nikita Mazepin μπλεχτεί σε κάποιο επίμαχο ζήτημα.

Ο Nikita Mazepin θα κάνει το ντεμπούτο του στην F1 φέτος με τη Haas, σχηματίζοντας τη rookie σύνθεση της δίπλα στον αντίπαλο απ’την F2, Mick Schumacher.

Φτάνει στην F1 με αρκετή δημοσιότητα , δυστυχώς όχι για καλό. Στη Formula2, η επιθετική του οδήγηση όταν αμύνεται δεν άρεσε σε αρκετούς και του ασκήθηκε έντονη κριτική. Ενώ, πριν κάποια χρόνια του επεβλήθη αποκλεισμός, επειδή χειροδίκησε εναντίον του Callum Ilott.

Η Formula1 θα ήταν μία νέα αρχή για τον Ρώσο, ωστόσο ένα αγοραίο βίντεό του με μία γυναίκα ανέβηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά τη διάρκεια των χειμερινών διακοπών, το οποίο πήρε φωτιά.

Ο Mazepin έχει εκφράσει της μετάνοιά του για τις πράξεις του και στοχεύει να βάλει τα πράγματα στη θέση τους με καλές εμφανίσεις στην πίστα. Ωστόσο, ο Todtt προειδοποιεί πως θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες για οποιεςδήποτε εντάσεις στο μέλλον.

“Για να είμαι ειλικρινής, δεν είμαι χαρούμενος με την κατάσταση,” είπε ο Todt όταν ρωτήθηκε σε μία συνέντευξη για το Cambridge Union Society.

“Έχει ήδη προειδοποιηθεί και αν κάτι τέτοιο συμβεί ξανά, θα υποστεί σοβαρές συνέπειες.”

“Λόγω ενός συμβάντος στην ιδιωτική του ζωή, δεν είχα τη δυνατότητα να δώσω αρκετή προσοχή. Οπότε, απλά πιστεύω πως θα μάθει το μάθημά του.”

Nikita Mazepin
Η Haas δέχθηκε κριτική για την πρόσληψη του Mazepin, αλλά, όπως επισημάινει ο Todt, κέρδισε τη Superlicense του.

Το 2020, πήρε 2 νίκες και άλλα 4 βάθρα, εξασφαλίζοντας την 5η θέση στην κατάταξη της F2 και τη superlicense του, η οποίο τον καθιστά ικανό να τρέξει στην Formula1.

Επομένως, το να μην απονέμουν στον Nikita Mazepin μία θα ήταν διάκριση.

“Για να οδηγείς στην F1, χρειάζεσαι μία superlicense. Δεν είναι εύκολο να την πάρεις, πρέπει να πάρεις 40 πόντους,” ο Todt εξήγησε.

“Οπότε κάθε οδηγός που παίρνει 40 πόντους στην άδειά του, μπορεί να οδηγήσει στην Formula 1. Ο Mazepin πήρε τους πόντους, οπότε θα ήταν διάκριση. Γιατί να μην οδηγούσε στην F1; Ο μόνος λόγος που δεν θα μπορούσε να τρέξει θα ήταν να μην πάρει Superlicense, αυτό δεν μπορεί να συμβεί.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik Tok,Discord και Twitter.

F1RACINGNEWS