“Η Ferrari ήταν αντίθετη στην έκδοση λεπτομερειών του κινητήρα της” – Jean Todt

Ο πρόεδρος της FIA, θα ήθελε να κυκλοφορήσουν οι λεπτομέρειες του κινητήρα της Ferrari και του συμβιβασμού με την FIA, αλλά δηλώνει πως η Ιταλική ομάδα δεν του το επιτρέπει!

Μιλώντας στο motorsport.com για πρώτη φορά μετά από την διαμάχη που προέκυψε σχετικά με την “ιδιωτική συμφωνία” μεταξύ FIA και Ferrari, o Todt είπε πως τα χέρια του ήταν δεμένα όσων αφορά το περιεχόμενο της συμφωνίας που θα μπορούσε να κυκλοφορήσει.

Είναι σίγουρος πως η FIA έκανε το σωστό δημοσιοποιώντας την συμφωνία, αναγκάζοντας τις υπόλοιπες ομάδες σε ανοιχτή διαμαρτυρία ενάντια της ομάδας του Maranello.

“Θα ήθελα πολύ να σας δώσω τις λεπτομέρειες της κατάστασης, αλλά οι άνθρωποι της Ferrari ήταν αντίθετοι”.

“Σίγουρα θα μπορούσαμε να το κρατήσουμε μυστικό, αλλά θεωρήσαμε πως θα ήταν λάθος να μην αναφερθούμε στο γεγονός ότι η υπόθεση της Ferrari είχε συζητηθεί και επικυρωθεί” συμπλήρωσε.

“Προσπαθήσαμε πολύ να λάβουμε τις τελικές μας αποφάσεις, με τις οποίες οι υπόλοιπες ομάδες δεν συμφώνησαν”.

ferrari engine

“Δυστυχώς, πρόκειται για ένα τετελεσμένο γεγονός. Οι τεχνικοί μας δηλώνουν πως δεν μπορούν να εξακριβώσουν απολύτως αν ο κινητήρας της Ferrari είναι παράνομος”.

Η Red Bull, η McLaren, η Renault, η Williams, η Racing Point και η Alpha Tauri έχουν εκφράσει την ανησυχία τους σχετικά με την “συμφωνία” προειδοποιώντας πως θα μπορούσαν να κινηθούν νομικά.

Ο Γάλλος δήλωσε πως η FIA θέλει να διασφαλίσει τα συμφέροντα του αθλήματος, αλλά το αίτημα των υπόλοιπων ομάδων για περισσότερη διαφάνεια, δεν θα μπορούσε να απαντηθεί.

“Μίλησα κατ΄ ιδίαν με κάποιες από τις ομάδες”. Προσθέτοντας πως η Mercedes, ενώ ήταν μία εκ των ηγετών στο συγκεκριμένο ζήτημα, αποφάσισε να παραιτηθεί. “Το μόνο που έμαθα από τον τύπο είναι πως πρόκειται για συμφωνία μεταξύ των δύο προέδρων”.

Καταλήγοντας δήλωσε πως έλαβε μηνύματα από τις ομάδες που εξέφραζαν την κατανόηση τους ως προς τις κινήσεις της FIA, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είναι ικανοποιημένοι. Θα ήθελαν όλοι να έρθουν στο φως περισσότερα στοιχεία, όπως και εγώ άλλωστε, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει”.    

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).

F1RACINGNEWS