Το WRC αποσύρει το νούμερο 43 στην μνήμη του Ken Block 

Αποσύρθηκε το νούμερο 43 από όποια χρήση στο WRC ως φόρο τιμής στον θρύλο του σπορ Ken Block o οποίος σκοτώθηκε σε ατύχημα με snowmobile

To 2023 δεν μπήκε καθόλου καλά στον τομέα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ανήμερα των γενεθλίων του Michael Schumacher, ο Ken Block σκοτώθηκε σε ατύχημα με snowmobile, σε ηλικία μόλις 55 ετών. 

Ήταν ο αγαπημένος του κόσμου και είδωλο για πολλούς, έχοντας αφήσει το δικό του στίγμα στο χώρο των ράλι. 

Το νούμερο 43, ήταν συνώνυμο με το brand του Block και ένας αριθμός που χρησιμοποίησε σε όλη του την καριέρα. Η διοργανώτρια αρχή σε συνεννόηση με την FIA, αποφάσισε να αποσύρει το νούμερο αυτό για το 2023 ως φόρο τιμής στην μνήμη του. 

“Δεδομένης της μεγάλης συνεισφοράς του μεγάλου μας φίλου Ken Block, και του γεγονότος ότι έχαιρε εκτίμησης από ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, είναι απολύτως κατάλληλο να αποσύρουμε το νούμερο 43 για το 2023 στο WRC”, ανέφερε ο πρόεδρος της FIA Mohammed Ben Sulayem και πρόσθεσε: 

“Αν και είναι μικρή χειρονομιά,ελπίζουμε ότι θα φέρει κάποια παρηγοριά στην οικογένεια του και στους φίλους του αυτή τη στιγμή. Ο Ken ήταν ένας αληθινός θρύλος του WRC και η μνήμη του θα ζει μαζί μας για πάντα”. 

Η διευθύνουσα σύμβουλος του WRC Promoter Jona Siebel ανέφερε μεταξύ άλλων: 

“Ο αντίκτυπος που είχε ο Ken στo ράλι, μεταφέροντας το σπορ σε ένα εντελώς νέο κοινό δεν μπορεί να υποτιμηθεί” 

“Για τον Ken η συμμετοχή του κόσμου ήταν πρωταρχικής σημασίας και έγινε μια σημαντική μορφή του WRC. Ως σπορ η αποσύρση του αριθμού 43, είναι το μικρό μας σημάδι σεβασμού στην οικογένεια,τους φίλους και τους θαυμαστές του”. 

Έκανε το ντεμπούτο του το 2007 στο ράλι Μεξικού. Έτρεξε συνολικά σε 25 ράλι πίσω από το τιμόνι των αυτοκινήτων της M-Sport. 

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTube και Twitter.

Χρήστος Κονδύλης

Λάτρης του ποδοσφαίρου και του βόλεϊ με ιδιαίτερη αδυναμία στο WRC. Η αγάπη μου για το σπορ με έφερε άλλωστε στο f1racingnews.gr. Από την στήλη αυτή θα ενημερώνεστε για οτιδήποτε συμβαίνει στο WRC και όχι μόνο!

F1RACINGNEWS