Το Silverstone των υψηλών απαιτήσεων

Η θρυλική πίστα του Silverstone έρχεται αυτό το τριήμερο μέσω του Grand Prix της Αγγλίας για να μας αποδείξει για ακόμα μια χρονιά πόσο απαιτητική είναι για τους πιλότους και τις ομάδες.

Μπορεί η τωρινή χάραξη της πίστας η οποία διαμορφώθηκε από το 2010 και έπειτα να μην έχει καμία σχέση με αυτήν του 1950 όπου και έγινε για πρώτη φορά αγώνας εκεί, αλλά η ατμόσφαιρα δεν αλλάζει όποιες και είναι οι στροφές και ευθείες.

Η ακολουθία των στροφών Maggots-Becketts-Chapel που διαδέχεται από την Hangar Straight είναι ολόκληρη η ιστορία του σπόρ εδώ και 70 χρόνια, ενώ ταυτόχρονα ενώνει το παρόν με τον παρελθόν.

Η συγκεκριμένη χάραξη της πίστας απαιτεί από το εκάστοτε μονοθέσιο την απόλυτη ισορροπία στο set-up, μέγιστη κάθετη δύναμη, ισχυρή μονάδα ισχύος με την υψηλότερη τελική και δυνατά φρένα.

Οι γρήγορες καμπές,οι μεγάλες ευθείες και η ενάλλαγη από αργές και γρήγορες στροφές προϋποθέτουν ο πιλότος να έχει στα χέρια του το τέλειο μονοθέσιο για μια απαιτητική πίστα όπως αυτή.

Silverstone
Η Pirelli φέρνει συνήθως τις πιο σκληρές γόμες στο εν λόγω σιρκουί καθώς η φθορά των ελαστικών είναι μεγάλη και το πάθημα του 2013 όπου είχαμε αρκετά κλαταρίσματα κατά την διάρκεια του αγώνα έγινε μάθημα.

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι ο Lewis Hamilton έχει πάρει το τρόπαιο του νικητή στο σπιτι του καθώς έχει πετύχει 6 νίκες ενώ παράλληλα ευελπιστεί να ανοίξει και άλλο την διαφορά απο τους Clark και Prost που έχουν 5 νίκες στο ενεργητικό τους στο συγκεκριμένο Grand Prix.

Silverstone

Σαφώς και ο Βρετανός είναι για ακόμα μια φορά το μεγάλο φαβορί για να ανέβει στο πρωτο σκαλί του βάθρου αλλά ο Max Verstappen με τον Valteri Bottas θεωρώ πως θα είναι αρκετά ανταγωνιστικοί.

Μακάρι να δούμε έναν αγώνα αντάξιο της θρυλικής πίστας του Silverstone όπου θα μας κρατήσει την αδρεναλίνη σε υψηλά επίπεδα όλη την διάρκεια του τριημέρου.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYoutube και Twitter.
F1RACINGNEWS