ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Το πρόβλημα του Verstappen στο Q2 προκλήθηκε από ένα διαφορετικό πρόγραμμα κινητήρα

O Max Verstappen λέει πως είναι κρίμα που έπρεπε να αλλάξει την στρατηγική των ελαστικών του στις κατατακτήριες χάρης σε ένα πρόβλημα με ένα “διαφορετικό πρόγραμμα” κινητήρα στην RB15 του

Ο Verstappen είχε έναν φόβο στον δεύτερο γύρο των κατατακτήριων δόκιμων όταν ανέφερε πως είχε έλλειψη δύναμης στον εναρκτήριο γύρο του.

Ο Ολλανδός είχε βγει με μεσαία γόμα ελαστικών,στοχεύοντας να το κλειδώσει ως η γόμα που θα ξεκινήσει σε περίπτωση που δεν θα βρέξει την Κυριακή. Αλλά αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον γύρο του και να ξανά μπει στην πίστα με μαλακή γόμα.

Συνέχισε και βρέθηκε ανάμεσα στα δυο Mercedes του Lewis Hamilton και Valtteri Bottas. Οι οποίοι θα ξεκινήσουν τον αγώνα με μεσαία ελαστικά.

“Δοκίμασα ένα διαφορετικό πρόγραμμα για εκείνο τον γύρο,αλλά μόλις πέρασα την γραμμή εκκίνησης τερματισμού,για κάποιο λόγο έκοψε. Έχασα μερική δύναμη και τότε ξέρεις πως ο γύρος αχρηστεύτηκε,οπότε το άφησα,”εξήγησε ο Verstappen για το πρόβλημα του στο Q2.”

“Πέρασα από το box,μόνο για να ελέγξουμε τα πάντα και ξανά βγήκαμε έξω,και φυσικά έπρεπε να χρησιμοποιήσω τα άλλα ελαστικά. Κάτι το οποίο ήταν λίγο κρίμα γιατί ήθελα να κάνω το ίδιο με τους άλλους και να ξεκινήσω με την μεσαία. Αλλά είναι ότι είναι και πρέπει να ζήσουμε με αυτό. Ο δεύτερος γύρος στο Q2 και μετά Q3,δεν υπήρχε πρόβλημα.”

Verstappen
Ο Verstappen ανέφερε επίσης έναν δισταγμό του τούρμπο στα αρχικά τμήματα,περιγράφοντας το σαν να είναι το ίδιο πρόβλημα το όποιο τον κράτησε πίσω και στο Silverstone και η Honda το αναγνώρισε ως ένα πρόβλημα στην διαμέτρηση που προκαλείτε από την γρήγορη εφαρμογή του γκαζιού.

“Δεν ξέρω αν ήταν το συγκεκριμένο πρόβλημα αλλά το μονοθέσιο το ένιωθα σχεδόν το ίδιο,”είπε ο Verstappen.”Όλοι δουλεύουν σκληρά,φυσικά,για να μπορέσουμε να το ξεπεράσουμε.”

“Ειλικρινά νομίζω πως το Q3 ήταν μια χαρά,και τότε ήταν που μετρούσε,φυσικά.”

Ο Verstappen ήταν 0.346s πίσω από τον Hamilton,και παραδέχτηκε πως τα προβλήματα που είχε η Ferrari,ήταν η τύχη του για της κατατακτήριες.

Συμπλήρωσε:

“Νομίζω από το Q1 ως το Q3 ένιωθα πως είχα μια έλλειψη στην πρόσφυση. Γιατί στο Q1 έχεις πάντα τα περιθώρια σου. Αλλά για κάποιο λόγο στο Q3 απλά δεν είχα ποτέ την πρόσφυση που είχα στο Q1. Φυσικά,αυξανόταν η θερμοκρασία,και φάνηκε πως μου πλήγωνε ακόμα πιο πολύ τον χρόνο.”

“Ακόμα,να είμαι δεύτερος σε αυτόν τον αγώνα νομίζω πως είναι καλά,χαρούμενος για αυτό.”

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).