WRC

Το πρόγραμμα και οι ειδικές διαδρομές του ράλι Πορτογαλίας 

Γνωστό έγινε από την διοργανώτρια αρχή το πρόγραμμα και οι ειδικές διαδρομές του ράλι Πορτογαλίας (11-14/5),πέμπτου αγώνα της σεζόν στο WRC. 

Οι οδηγοί θα έχουν στην διάθεση τους δύο ημέρες προκειμένου να προετοιμαστούν και να κρατήσουν σημειώσεις (9-10/5). Την Πέμπτη (11/5) θα έχουμε το καθιερώμενο shakedown, στην διαδρομή “Baltar”. To πρώτο πλήρωμα είναι προγραμματισμένο να εκκινήσει στις 11:01, ώρα Ελλάδας καθώς η διαφορά ώρας με την χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου είναι δύο ώρες. 

Η τελετή εκκίνησης είναι προγραμματισμένη για τις 20:55 της ίδιας ημέρας, ενώ θα έχουμε και την πρώτη ειδική διαδρομή του αγώνα, την “Coimbra”. Θα διεξαχθεί μέσα στους δρόμους της ομώνυμης πόλης. Βάση του αγώνα θα είναι για άλλη μια χρονιά, η περιοχή Matosinhos.  

Παρασκευή (12/5) 

Η πραγματική δράση, ξεκινά την Παρασκευή 12 Μαΐου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις διαδρομές “Lousa”,”Gois” και “Arganil”, οι οποίες θα είναι διπλές. Η μόνη διαδρομή που δεν θα έχει διπλό πέρασμα είναι η “Mortagua”, που αποτελεί την προτελευταία του σκέλους. Τέλος με την υπερειδική “Figueira da Foz” κλείνει η πρώτη ημέρα, καθώς η συγκεκριμένη διαδρομή επιστρέφει και πάλι μετά το 1997. Η συνολική απόσταση που θα έχουν καλύψει μέχρι τότε τα πληρώματα είναι 120,59 χιλιόμετρα. 

Σάββατο (13/5) 

Επτά ειδικές διαδρομές υπάρχουν στο πρόγραμμα του δεύτερου σκέλους του ράλι Πορτογαλίας. Αυτές είναι οι “Vieira do Minho”,Amarante” και “Felgueiras” και οι επαναληπτικές τους. Στην σούπερ ειδική διαδρομή “Lousada”, μήκους 3,36 χιλιομέτρων θα γραφτεί ο επίλογος της δεύτερης ημέρας. Αξίζει να σημειωθεί πως η “Amarante” είναι και η μεγαλύτερη ειδική διαδρομή του αγώνα (37,24 χιλιόμετρα). 

Κυριακή (14/5)

 Ως είθισται η Κυριακή είναι και η μικρότερη σε διάρκεια ημέρα του WRC. Το τρίτο και τελευταίο σκέλος του ράλι Πορτογαλίας θα έχει τέσσερις ειδικές διαδρομές στο πρόγραμμα του. Αρχής γενομένης από την “Paredes” (15 χιλιόμετρα). Ακολουθεί στην συνέχεια το πρώτο πέρασμα από την “Fafe” και μετά η “Cabeceiras de Basto”. Οι οδηγοί θα επιστρέψουν και πάλι στην θρυλική ειδική διαδρομή “Fafe” και έτσι θα ολοκληρωθεί ο πέμπτος αγώνας της χρονιάς. 

Δειτε αναλυτικά το πρόγραμμα και τις ειδικές διαδρομές του ράλι Πορτογαλίας

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTikTokDiscord και Twitter

Χρήστος Κονδύλης

Η σχέση μου με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό ξεκίνησε το 2007, και με το WRC από το 2014. Όταν δεν έχει WRC, παρακολουθώ F1 και MotoGP. Είμαι μέλος του f1racingnews.gr από τον Νοέμβριο του 2022.