Το να βγει ο Bottas από τη σκιά του Hamilton είναι “ένα σημαντικό βήμα” στην καριέρα του στη F1

Ο Fred Vasseur πιστεύει ότι το να βγει από τη σκιά του Lewis Hamilton θα βοηθήσει τον Valtteri Bottas καθώς θα αναλάβει ρόλο αρχηγού ομάδας στην Alfa Romeo.

Μετά από πέντε χρόνια με τη Mercedes, ο Bottas θα μετακινηθεί μετά τον επερχόμενο διπλό αγώνα της σεζόν στη Σαουδική Αραβία και το Άμπου Ντάμπι για να ενταχθεί στην Alfa Romeo, αφού του δόθηκε η ασφάλεια ενός πολυετούς συμβολαίου.

Ο Φινλανδός θα αναλάβει την ηγεσία της ομάδας στη νέα εποχή της F1, δεδομένου του αεροδυναμικού επανασχεδιασμού των μονοθεσίων από την επόμενη σεζόν, και με έναν πρωτάρη, τον Guanyu Zhou, ως teammate του.

Ο Vasseur υποστηρίζει ότι “μέρος της συζήτησης” όταν κάθισε με τον Bottas για να σκεφτούν μια πιθανή κίνηση επικεντρώθηκε στο να είναι ο 32χρονος αρχηγός της ομάδας.

“Είναι φυσικό όταν είσαι ο teammate του Lewis, να βρίσκεσαι λίγο στη σκιά του teammate σου”, εκτίμησε ο Vasseur.

“Μαζί μας, θα είναι ένας ισχυρός πυλώνας της απόδοσης της ανάπτυξης της ομάδας. Για τον ίδιο, νομίζω ότι ήταν ένα σημαντικό βήμα και είμαι πραγματικά πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρει σε αυτή τη θέση”

Ο Zhou, εν τω μεταξύ, εντάσσεται στην Alfa Romeo μετά από δύο χρόνια στην F2, και από έκτος στην περσινή κατάταξη έγινε διεκδικητής του τίτλου φέτος, αν και έχει μείνει 36 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Oscar Piastri με δύο γύρους και έξι αγώνες να απομένουν.

Ο Vasseur πιστεύει ότι για την πρώτη του σεζόν στην F1, ο Zhou θα έχει τουλάχιστον ένα ιδανικό σημείο αναφοράς στο πρόσωπο του Bottas, ο οποίος θα πάρει μαζί του στην Alfa Romeo 10 χρόνια εμπειρίας στο άθλημα.

“Ο συνδυασμός οδηγών είναι ένα σημαντικό θέμα, ότι ο Valtteri είναι πολύ έμπειρος”, πρόσθεσε ο Vasseur.

“Τα πάει πολύ καλά. Είχε ένα φανταστικό δεύτερο μέρος της φετινής σεζόν και θα φέρει στην ομάδα τη δική του εμπειρία.

“Παράλληλα, θα έχουμε έναν πρωτάρη που έρχεται από την F2. Είναι πάντα σημαντικό για τον πρωτάρη να έχει ένα σημείο αναφοράς και με τον Valtteri, θα έχει μία από τις καλύτερες συστάσεις στο χώρο”.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

F1RACINGNEWS