ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Leclerc – Τίποτα δεν μπορεί να συγχωρέσει το λάθος μου

O Charles Leclerc λέει πως είναι “απαράδεκτο” να υπάρχει όπως τόνισε χαμηλής πρόσφυσης άσφαλτος στην στροφή την όποια τράκαρε ο οδηγός της Ferrari

O Leclerc παραδέχτηκε επίσης πως ήταν “καθαρά λάθος μου” για την σύγκρουση μετά το γλίστρημα προσεγγίζοντας την στροφή 15 κάνοντας ‘πατιναζ’ στο υπερβολικά βρεγμένο Run off και στις μπαριέρες.

Ο οδηγός της Ferrari ήταν έτοιμος να πάρει την ηγεσία του grand prix αφού ο Hamilton ήταν στα pit,ο οδηγός της Mercedes τραυμάτισε την εμπρόσθια αεροτομή του λίγο αργότερα σαν τον Leclerc,αλλά ο Hamilton μπόρεσε να συνεχίσει.

O Leclerc μετά χτύπησε την κατάσταση της πίστας,ακολουθώντας παρόμοιες εγκαταλείψεις στην ίδια στροφή όπως του Hamilton και της Renault Nico Hulkenberg.

“Είμαι απογοητευμένος από τον εαυτό μου σήμερα,”Είπε ο Leclerc.”Δεν ήταν ένα τεράστιο λάθος. Είναι ένα μικρο,έχω κάνει μεγαλύτερα λάθη μέσα στην σεζόν.”

“Δεν το κάνει καλύτερο επειδή έκανα λάθος. Πρώτα από όλα,νομίζω η άσφαλτος στις τελευταίες δυο στροφές. Είναι απαράδεκτο να έχουμε κάτι τέτοιο σε μια πίστα Formula 1 και συγκεκριμένα να είναι βρεγμένο.”

“Δεν μπορούμε να έχουμε τόση λίγη πρόσφυση. Eίδαμε και άλλους οδηγούς να βγαίνουν εκεί. Μπορεί να ήμουν ο μόνος με Slick ελαστικά αλλά πήγαινα με 60km/h και δεν είχα καθόλου πρόσφυση. Κάτι υπάρχει εκεί.”

“Αλλά γενικά αυτό δεν συγχωρεί το λάθος μου. Το λάθος είναι δικό μου και είναι μεγάλο κρίμα. Ζητάω ταπεινά συγγνώμη από την ομάδα και τους θαυμαστές.”

Vettel
Την ώρα που ο Leclerc είχε σκαρφαλώσει από 10ος στο grid σε θέση να κυνηγήσει νίκη,ο teammate του Sebastian Vettel ανέκαμψε από την τελευταία θέση για να διεκδικήσει την δεύτερη στο τέλος του αγώνα.

Ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής δυσκολεύτηκε να ανέβει θέσεις στην μέση του αγώνα,μετά από την αλλαγή του στα ενδιάμεσα ακολουθώντας μια ανάκαμψη στην 10η θέση μέσα στους πρώτους έξι γύρους.

“Μου πήρε λίγο χρόνο δεν νομίζω πως υπήρχε πρόβλημα αλλά στην αρχή,με τα ενδιάμεσα ,δεν μπορούσα να το ζυγίσω. Αλλά προφανώς το βρήκα στην συνέχεια,οπότε είναι καλά, το απόγευμα κράτησε πάρα πολύ,”είπε ο Vettel.

“Παρέμεινα συμμαζεμένος σχεδόν για όλο τον αγώνα. Ήταν ένας πολύ μεγάλος. Δεν νομίζω ότι μπορώ να ανασυγκροτήσω όλο τον αγώνα τώρα. Συγχαρητήρια στον Max.Οδήγησε φανταστικά. Για εμάς,ήταν απλά να συνεχίζουμε και να περνάμε το επόμενο μονοθέσιο,και το ίδιο συνέχεια.”

Συνέχισε.”Πριν το τελευταίο αυτοκίνητο ασφάλειας,συνειδητοποίησα πως ήμουν λίγο πιο γρήγορος και πέρασα ευχάριστα τα άλλα μονοθέσια.”

“Ήμουν λίγο γρηγορότερος και μπορούσα να συντονίσω τις μανούβρες μου σωστά. Είδα αρκετούς οδηγούς να είναι επιφυλακτικοί στην πρώτη στροφή και γιαυτό τα έδινα όλα για να μπορέσω να μπω στην ζώνη DRS και να κάνω την κίνηση στην μεγάλη ευθεία.”

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).